Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film je o morálním dilema, zda překročit zákon pro záchranu lidského života (vlastního syna), když vám v zákonných mezích nikdo nepomůže. John Q. to udělá poté, co mu všichni odmítnou pomoci, případně ti, co mu pomohou, mu nemůžou pomoci dostatečně na zaplacení operace za $75.000. Všichni unesení mu fandí, fandí mu i veřejnost a víceméně i policie a tak když se na konci filmu vzdá, je zproštěn vinny ze 2 ze 3 trestných činů a nakonec mu hrozí 3-5 let, které se pravděpodobně podaří advokátce ještě srazit na cca 2 roky. Takže ve finále je poselství filmu "Ano, je to v pořádku". Zřejmě je to kritika zdravotního systému v USA (a jelikož zdravotní péče v USA je na mnohem horší úrovni než u nás, tak i oprávněná) a koneckonců se to může s trochou smůly přihodit každýmu. Je to značně idealizovaný film, což je nejlíp vidět např. v momentě, kdy se jeden záporák (ze kterýho se později stane taky klaďas) pokusí sebrat Johnovi zbraň a nikdo mu nepomůže - naopak Johnovi pomůžou a zbraň mu vrátí. Ve filmu je jinak vtipnej Ethan Suplee, který hraje nadměrně obézního sekuriťáka (je docela dobře vidět, jak má vycpanou kombinézu nějakým bordelem). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington v jeho klasické roli milujícího tatíka, který pro dobro své rodiny udělá cokoli. Nesmírně sentimentální film natočený ve stylu, jaký dokážou jen Američani. Nechybí tomu ale ani napětí, ani dobré herecké výkony. Líbí se mi takový ten filmařský styl ještě z doznívajících 90. let, v jakém se současné filmy už nenatáčí. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl něco tak strašně hollywoodského jako byl právě tento film. Laciné sentimentální klišé. Opravdu dlouho jsem se tak nesmál jako při sledování tohoto rádoby dojáku. Přitom šlo o hollywoodskou limonádu z které přímo čpilo to tuctovství a to ubohý hollywoodský pozlátko.Navíc Anne Heche zahrála naprosto tragicky a ta kapající slza, která ve vás měla evokovat ten soucit mě doslova nasr... Strašný. Otevřeně říkám strašný a upřímně , s tím kdo by dal tomuto filmu 5 hvězdiček, bych si na beton neměl co říct. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Pre mňa najlepší film s Denzelom Washingtonom, skvelý thriller ktorý ma stále baví, dobrý a aj originálny námet, perfektné spracovanie, celá tá atmosféra, zaujímavé prostredie, perfektný Denzel ako zúfalý otec a k tomu množstvo zaujímavých vedľajších postáv, či už rodina alebo rukojemníci, policajti. A veľmi sa mi na tomto thrilleri páči aj tie silné emotívne momenty, ale aj menší humor občas poteší, napätie je tiež prítomné. Skvelý film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je tenhle film soustavně vydáván za thriller, když jde o standardní melodrama, které si jen chvíli na thriller hraje. I když ve scéně, kde James Woods souhlasil s navrhovanou operací, jsem vážně přemýšlel, jestli si ze mne tvůrci filmu střílejí, nebo se snad snaží o komedii. Potenciál silného hereckého obsazení zůstal zcela nevyužit – všichni hrají to, co už dobře předvedli v jiných filmech. I proto si myslím, že si výsledek třetí hvězdičku nezaslouží. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama