Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Merrick, americký zpravodaj v Moskvě jde ulicí Petrovka se svým ruským přítelem Kostyou do kostela, aby prodali oblečení po zemřelé manželce Joea. V kostele potkají Oktyabrinu Matveyevu, temperamentní mladou ženu, která je téměř ve střetu se zákonem. Oktyabrinu vydržuje bohatý ruský politika Sergei. Ten dočasně odjíždí a ona se ocitá bez ochránce. Rozhodne se nastěhovat k Joeovi. Zamilují se do sebe, jenže KGB z toho není vůbec nadšená a snaží se je rozdělit všemi možnými způsoby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Drama s poltickým podtextem... Zamilovaný pár ruské naivní dívky a amerického uvědomělého novináře, pár, který v "oněch" dobách nemohl existovat a přece přišel, ale stejně rychle byl zlikvidován.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film je těžké popsat a zhodnotit, protože sama nevím, jestli se mi líbil nebo ne. Americký film zahraný americkými herci a zasazený do ruského prostředí, to je vždycky problém, protože nevystihuje realitu, je pohledem zvenčí, asi tak, jako by Američané natočili náš film Vesničko má, středisková. Příběh je jednoduchý, lidský, snaží se vystihnout dobu, zbytečně nedramatizuje a nepřehání, ale na druhou stranu na romanci je málo romantický a na drama málo dramatický. Je spíš intelektuální než oddechový a spíš zajímavý než zábavný. Jen závěr není typicky americký. Známí herci, tehdy ještě mladí - Goldie Hawn i Anthony Hopkins spolu s Halem Holbrookem v roli novináře podávají slušné výkony. Pro mne osobně je to film na jedno shlédnutí a sotva se na něj znovu podívám. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama