Reklama

Reklama

Šup sem, šup tam

  • Česko Horempádem (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Fotbal je světovým náboženstvím a Beckham je jeho prorokem. A trojice dánských teenagerů se tomuto kultu bezmezně klaní. Hrají spolu v amatérském fotbalovém klubu, trénuje je otec hlavního hrdiny Jakoba a před každým zápasem si dodávají sebevědomí tím, že si dávají jména slavných hráčů. Na místním trávníku se tak prohání Figo, jindy zas Ronaldo nebo právě Beckham. Sní o fotbalové kariéře, ale je jasné, že naději proniknout výš dostane jen někdo. Nebo nikdo. Kromě fotbalu je samozřejmě zajímá i opačné pohlaví. Jakob, který je pronásledován až obsedantními představami až příliš vyvinutých slečen, prožívá první lásku se svojí spolužačkou Mathildou a jejich vztah je plný očekávání, nedorozumění, nešikovností, opětovného smiřování a nadějí. Dospívání s sebou však přináší i první morální dilemata, zkoušky charakteru, střety s každodenní realitou a nutností rozhodnout se, například mezi fotbalem a kamarády a mezi vztahem. Filmoví fandové si jistě vybaví i nesmrtelný Amarcord, zvláště ve scénách, kdy trojice kamarádů tráví čas fascinovaným zíráním do výstřihu vnadné prodavačky v místním bufetu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Na film se dá docela dívat. Nicméně, podle popisku k DVD jsem čekala trochu něco jiného. Fotbal tam sice je, ale není ho tam zase tolik. Proč je na inormaci u DVD zmíněna nějaká prodavačka s velkou podprsenkou, když se tam jen mihne? Film sice je o prvních sexuálních zkušenostech, ale je to jen jedna z linií. Daleko víc je to o zmrhání talentu, a o pochybných aktivitách oné party, a jak se díky slečnám ukazuje, co je to za svině. Hlavního hrdinu nevyjímaje. A když jim teče do bot, klidně prásknou svého kámoše... Docela jsem čekala, že když se z Jakoba stane "muž", tak půjde nějak napravit to, jak se zachoval k Boovi. Ale to by bylo asi moc sladké. Život není černobílý. Ale tu počáteční masturbaci si fakt mohli odpustit. Kdyby si tam jen prohlížel časopis, všem by to došlo, a nebylo by to tak trapné. ()

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Typická teen komédia o tom ako si vrznúť, no dajme tomu, ale zo Škandinávie?! To mi už začalo zaváňať riadnym trapasom. A tak aj bolo. Ani komédia o športe, ani dráma, ani nič. Celý film som čakala, že príde moment, kedy pochopím, na kieho frása bolo toto natočené. Neprišiel. Akurát koniec bol celkom prijateľný. P.S.: Prečo to tí dvaja zmrdi hodili na chudáka Boa?! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nesnáším pubertální komedie, v nichž hlavní téma je sex a to ještě takto mizerně a uboze ztvárněno. Kategorie snímku: snůška trapností. ()

Dslike odpad!

všechny recenze uživatele

Bol som natom v kine a teda to sa mi este nikdy nestalo ze som mal chut sa postavit a odist prec. Vydrzal som to az do konca a teda poviem vam,po vyjdeni z kina som si este raz precital na plagate popis filmu, lebo som nechcel verit ze to bol ten film o ktorom som cital a za ktory som zaplatil. Bolo tam napisane ,,Blazniva teenage komedia" no to teenage mozno, ale komedia? a este k tomu blazniva? Som si povedal ze normalne zaplatim clovekovi co sa v sale aspom raz zasmeje, chvalabohu teda som zdielal pocity ako ostatny,teda moja penazenka ostala v stave ako predtym, no co...asi nemam zmysel pre humor...alebo? ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Páni na tento film sa treba pozerať s určitým odstupom. Mňa tiež zarazil tag "komédia", keď toto s komédiou nemá nič spoločné. A za ten názov si tu niekto koleduje o poriadny prijebanec do ksichtu. Je pravda, že prvých niekoľko minút je ako vystrihnutých z nejakého "prcičkovského" filmu, ale potom sa to razom zvrtne a film prechádza do úplne iných teritórií. Je logické že na tomto filme sa nikto nesmial pretože to ani nebolo úmyslom - toto je dráma pánové, tínedžerská dráma, nie komédia. Nechápem ako to niekto mohol takto natagovať. A čo sa týka samotnej kvality filmu, niektoré scény boli také čojaviem... také hypnotické to bolo :) Ale myslím že minimálne za tie tri hviezdičky to musí byť, to honotenie 34% je vážne veľmi prepísknuté, takéto úbohé hodnotenie si tento príjemný film v žiadnom prípade nezaslúži... aj s odpadom by som si to 3x premyslel, spomeňte si koľko horších filmov ako toto existuje ;) Pre mňa veľmi solídne. Takých 60-65%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama