Reklama

Reklama

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé anime, v jehož ději nejde o mnoho jiného než o souboj mezi mladou lovkyní odměn jménem Iria a "tajemným" monstrem z vesmíru Zeiramem. Jistě, pár ozvlášťňujících a "ozdobných" motivů a prvků by se našlo, ale výsledný dojem vylepšují jen lehce. Postavy jsou poněkud ploché (tím myslím jejich psychologii, ne poprsí), příběh také, animace je nic moc (starší OAV). Co humor? Ten tu není, takže ani ten to nezachrání. Docela jsem se nudil. BTW, horor a ani thriller to IMHO nejsou. Slabé **. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Děj: Iria, její bratr a společník (lovci odměn) odletí osvobodit vesmírnou základnu, setkají se s monstrem Zeiramem, ten pohltí bratra a částečně zabije společníka. Dále se iria setká s chlapcem jež později prozradí, že je dívka, občas ji přijde zachránit ctitel Fudžikuro a vše končí smrtí Zeirama, ale i bratra. Animace a zvuky jsou podle mně na velmi dobré úrovni, občas sem měl pocit že je to 3D i když je to klasická animace. Děj sice vyplňují souboje, které jsou celkem dynamické a hlavně pokaždé trochu jiné (vždycky najdou nejakou novou úžasnou zbraň, jíž vytáhne Iria z rukávu), takže není důvod je odsuzovat. Pokud bych musel hodnotit charaktery, autoři dokázali do každého ze 6 dílů dát dávku pocitů i soubojů celkem vyváženě. Určitě můžu tenhle seriál doporučit, ale stačí ho vidět jen jednou. Proto bych dal 3,49999999 * což je zaokrouhleno 3... ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Zeiram do třetice a nejlépe. Po dvou hraných filmech se objevuje monstrum Zeiram v anime a čelem se k němu staví novopečená, avšak velmi šikovná žoldačka Iria. Příběh nenavazuje, ale bere alternativní začátek. Času je v seriálu mnohem více a postavy tak mají více času vyniknout. Občas se hraje na city a vykukuje tradiční - můžeš být čím chceš, jen musíš chtít. Bitky jsou akční, ale zase ne moc hutné. Co musím vytknout je absence složitějšího příběhu kolem hlavní hrdinky, která se jen veze. Živé maso je vždy hezčí a ač pár úchylárniček nebo nahou scénu si japonští animátoři, jak už je zvykem, neodpustí, tak to prostě není ono. 50% ()

Reklama

Reklama