Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

Silas 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Ińárritu natočil Magnolii s prvky romantiky, detektivky a dramatu dohromady. Jistě chápete, co je tím myšleno. Precizní scénář zručně pracující s náhodou a shodami událostí, notně zašmodrchaný děj s mnoha flashbacky, které dovysvětlují hlavní dějovou linii. Obsah je zvládnutý geniálně, McGuigan dostává prostor pro formu. Moderním stylem vypráví netradiční romantický příběh, který byste za normálních okolností označili za kýčovitý nebo triviální. Ale režisér vás svým obrazovým vyjádřením naprosto omámí. Rozdělování obrazu (daleko efektivnější než ve “24 hodinách“), zpomalování, bezprostřední prolínačky, zmíněné flashbacky, za podpory výborné práce kamery je stále se na co dívat a co obdivovat. S ubíhajícími minutami se začíná děj zhušťovat a počáteční nevinnost příběhu vystrkuje své růžky. Divák může kroutit hlavou, ale až do první vzpomínky, kdy docvaknou některé souvislosti. Když už se vám zdá, že tápete příliš, tvůrci opět hodí stéblo. Je jasno. Vzápětí ale při dalším skoku zpět máte nad čím přemýšlet. Až v závěru doceníte vyšperkovanost scénáře – vše bude řečeno, vše zodpovězeno. Ke konci jsem seděl zaražen v sedačce se srdcem rozbušeným a myšlenkou, že některý ženský dokážou být fakt svině. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od začiatku cítime, že „niečo nie je v poriadku“. Film sa odvýja v pomalom tempe, režisér má ale atmosféru a hudobnú zložku pevne pod palcom a scenár je príjemne záludný, nevieme, kam nás až zavedie. WICKER PARK je zaujímavý tým, že sa priebežene dozvedáme zásadné informácie, pričom ale nemáme pocit, že by nám dovtedy boli prioritne zatajované. Len na ne ešte nedozrel správny čas. Zrazu sledujeme známu situáciu z druhého pohľadu a netradičná jemne trilerová romanca. Najvydarenejšie filmy v nás niečo prebudia. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavá narativní struktura povyšuje banální příběh v lehký nadprůměr, s vydatnou pomocí atmosférické hudby a zajímavým režisérským vedením, které rovněž zviditelnilo téměř manekýnské výkony herců. Pro mě osobně Wicker Park příliš koukatelný film není, postrádá pro mě dynamiku i obsah, navíc mám odlišné představy o romantice. FM-NM! 60%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká nuda..!Je mi ľúto,že musím sklamať fanúšikov tohto snímku,ale Wicker Park ma nijak nezaujal-samozrejme okrem plagátu a Diane Kruger!Hranie sa s časom ma nijak neočarilo,tak ako"romantický"dej!Snaha o antickú drámu z krásnym koncom,alebo skôr o divadelnú hru..?sa nepodarila!Možno aj preto,že očakávania boli veľké a nakoniec som dokopy nevidel nič!Nečitateľný dej?,mne sa zdal až priehľadný!A Josh Hartnett,tak ten to zahral lepsie uz vo filme 40dni a 40noci-tu to bol skôr trapas!2* davám za soundtrack a"slečnu D"! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nádherná kamera, brilantně vykreslená atmosféra zimního Chicaga a vyjmečně originální scénář. Toť tři největší klady tohoto povedeného romantického snímku, který působí bohužel v první polovině neuvěřitelně zmateně. To je vzhledem ke kontextu poloviny druhé sice relativně v pořádku, přesto si však mohli tvůrci na kostrukci úvodní hodinky dát o něco více záležet a ulehčit divákovi leckdy bezduché tápání. Herecky mně oslovilo dámské představenstvo, nikoli však Josh Hartnett. Romantika je upřímná a nijak neruší v kontextu s leckdy až ambientní atmosférou a několik scén se pro mně stalo velmi osobních. Příjemná jednohubka na sobotní deštivé odpoledne. Nepříliš známý film, přesto však v žánru romantickém poměrně nadprůměr. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Restaurace, ve která Matt začne Lise telefonovat se jmenuje Bellucci. Herečka s tímto příjmením a navíc jménem Monica ztvárnila jednu z hlavních rolí v původním francouzském snímku L’Appartement (1996). (imro)
  • 30-milionový remake vzbudil během premiérového víkendu (3. -5. 9. 2004) v Severní Americe vlažný zájem a diváci v kinech zanechali jen 6,8 mil. dolarů ve více než 2 500 kinech. Celkově si film odnesl jen slabých 12,8 milionu. (imro)

Reklama

Reklama