Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

novoten 

všechny recenze uživatele

Čím víc lásce věříme, tím víc nás ničí. Ale někdy za to pak ty šťastné chvíle stojí a my jsme ochotní trpět a nebo dokonce i podrazit někoho blízkého nebo mu dokonce i zničit život. A právě proto, že by toho byla schopna většina těch, kteří umí milovat, mi Alex nepřipadala jako záporná postava, ale jen jako někdo, kdo se neumí vyznat v tom, co je správné či ne a jen prostě poslouchá srdce. Ve filmu samotném je chvílemi trochu obtížné se vyznat v tom, co je přítomnost, co minulost, co pozdější minulost, ale jakmile jsem pochopil, jak to všechno je, tak jsem jen čekal, ať to proboha dopadne dobře a finální scéna na letišti na pozadí songu Scientist od Coldplay je jeden z nejsilnějších romantických finišů, co jsem kdy viděl. Když připočtu výtečné výkony ústřední čtveřice (počítám i mírně odlehčenou postavu kamaráda), vychází mi výborný a nezapomenutelný film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Wau! Wau! Wau! Dneska je těžké najít krásný romantický film, který pohladí po duši a zanechá v člověku spoustu emocí. Wicker Park tohle dokázal. Originální příběh, zimní prostředí, které mě úplně nabudilo, krásná muzika, skvělí herci, kdy prostě Josh umí a DIane není ta tovární hohla pro každou roli. Jeden z mála filmů v poslední době, který mě opravdu dostal na kolena. Pan režisér si s námi v zápletkách hraje a skvěle míchá drama s thrillerem a občas vypouští čistou romantiku, velice ojedinělé! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Wicker Park mi pripadá ako keby Alejandro González Ińárritu zobral do rúk klasický romantický scenár a natočil ho s nelineárnym dejom ako to vie iba on. Vďaka tomu ma film zaujal pretože zo začiatku mi vôbec nič nedávalo zmysel no našťastie všetko postupne do seba začalo krásne zapadať a na koniec sa všetko do bodky vysvetlilo. Takto sa majú točiť filmy nútiace divákov trošku premýšľať. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soudržně a efektně natočený retrospektivní příběh, který v první polovině namlsá návalem umně nakousnutých dějových informací na několika časových frontách, zatímco v závěru svede dohromady svou čtveřici protagonistů v emocionálně vyhroceném a filmařsky důmyslném vztahovém leporelu. Opravdu málokdy se vidí film s podobným romantickým nábojem, který by nepřestával překvapovat a bavit a do obvyklé závěrečné scény by dofinišoval v takovém stylu, že ji už jen s ohledem na předchozí strhující dění pasoval na pozici nejkrásnějšího žánrového zakončení široko daleko. Některé neoriginální filmové perličky, kdy se počet náhodných setkání postav přeci jen kupí dost nepřiměřeně, potažmo se hrdinové vzájemně přehlédnou, přestože jsou vzdáleni jen několik metrů od sebe, mi sice brání udělit nejvyšší hodnocení, jakkoli se ho moje nekonečné sympatie k pocitům a jednání zamilovaného Joshe Hartnetta opakovaně dovolávaly... 85% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Láska je sladká, láska je hořká. Miluj mě, prosím je dobrý film, Miluj mě, prosím je špatný film. Když šel před několika lety do kin a následně byl vydán na DVD, z dnes již ne zcela patrného důvodu jsem jej cíleně ignoroval. Před uvedením na ČT jsem jenom pro jistotu mrknul na zdejší hodnocení a s poměrně velkým překvapením zkonstatoval, že zhlédnutí je žádoucí. S úvodními titulky vyšlo najevo několik dalších zajímavých skutečností – remake na DVD nedávno vydaného francouzského Bytu, režie: Paul McGuigan. Právě po přečtení jména režiséra a zhlédnutí prvních minut jsem, jakožto člověk znalý gangsterky Nabít a zabít od stejného člověka, začal tušit, čím si Wicker Park vysloužil tak vysoké hodnocení: Vizuální atraktivita. Forma jde ruku v ruce se zamotaným příběhem – kombinatorické možnosti milostného pětiúhelníku jsou nebývalé. Zásluhou neustálých flashbacků a poodkrývání skrytých rovin již jednou viděné události film pěkně nabobtnává a jeví se mnohovrstevnatějším, než ve skutečnosti je. Závěrečné vystavení všech karet, totiž karet, jež by vám v partičce pokeru těžko zajistily vítězství, mě proto nemalou měrou zklamalo. Scénář přitom celou dobu paradoxně spoléhá právě na komplikovanost příběhu. (Anebo byl komplikovaný jenom způsob vyprávění?) Velkou slabinou Wicker Parku jsou slabí herci – v emotivně vypjatých scénách se utápějící Josh Hartnett, nanejvýš sexy ksichtíky rozdávající Diane Kruger, naprosto nepřesvědčivý Matthew Lillard a cosik málo uhrávající Rose Byrne. Na ten film se dobře dívá, tváří se totiž, že něco skrývá. Nenechte se ošálit, chce vás jenom napálit. 70% Zajímavé komentáře: Renton, Silas, Nick Tow ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoli se film v originále jmenuje Wicker Park, scény v parku se netočily ve Wicker Park v Chicagu. Tyto scény se natáčely v Quebecu. (Karlos80)
  • Stejně jako v původním filmu Byt (1996) si i zde Matthew (Josh Hartnett) objedná během "závěrečné" konfrontace k pití dvojitou vodku. Jak v předloze, tak i v tomto remaku ji nedopije. (dickens)
  • Restaurace, ve která Matt začne Lise telefonovat se jmenuje Bellucci. Herečka s tímto příjmením a navíc jménem Monica ztvárnila jednu z hlavních rolí v původním francouzském snímku L’Appartement (1996). (imro)

Reklama

Reklama