Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace výpravného velkofilmu o lásce, přátelství, válce i smrti s komorním rodinným dramatem o... Mno... O těch samých věcech. Herecká esa se svých rolí zhostila velmi důstojně, postavy dýchají životem a samotný život ve zdejším filmovém prostředí působí věrohodně a lidsky. Jediný výraznější vroubek vidím ve scénáři, kdy je cítit, že některé emocionálně silné momenty jsou tak trochu vyumělkované, či samoúčelně, poslední smrti ve filmu dokonce zbytečné. Zkrátka to, že atmosféra filmu se neustále pohybuje mezi "pozitivním" a tragickým dramatem má i svou stinnou stránku (drncavá horská dráha). V kostce však pěkná, emocionální, podívaná. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure. Všechno vypadá strašně nádherně, Hornerovi se náramně vydařil srdceryvně romantický soundtrack a herci dávají dění realisticky emocionální pozlátku, která musí obzvlášť ženám značně rozproudit slzní kanálky (občas možná i ty slinné). Audiovizuální forma je opravdu bezchybná a zcela zastiňuje těžce patriotický příběh, který je podřízen povrchovému efektu na úkor hlubší efektivity a nepřináší nám, na rozdíl od takového Tance s vlky, žádný výraznější intelektuální přesah ani stoprocentně přesvědčivý životopis jednotlivce. Velikášství Zwick ustál v jednotlivostech, ale celkový příběh o velkém časovém rozpětí klopýtá do cíle občas moc kouskovaně a nenabídne dostatek prostoru k plynulé návaznosti jeho jednotlivých, odlišně náladových etap. Přesto to tomu Edwardovi žeru, už kvůli opojnému magickému nádechu, krásné přírodě a trochu i kvůli Anthony Hopkinsovi, což je zkrátka a dobře herecký titán... 80% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susan Shilliday, William D. Wittliff .. Opravdu velký film, který je zeširoka naplněn životním příběhem jedné americké rodiny, jež je lemovaný dílčími tragédiemi a milostnými spory. Hudba je mimořádně výtečná. Hlavní dvě herecká jména zaručeně plní své role. Kamera přímo kouzlí, však vymazlené, vizuálně poutavé záběry jsou osvědčenou součástí filmů režiséra Edward Zwick. Scény vypjaté a silné nechybí, přesto napoprvé utábořím své hodnocení kousek pod vrcholem. K dispozici jsem měl jen televizní dabovanou verzi (což skutečně nemusím) a taktéž délka snímku v několika momentech byla spíše na obtíž. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dříve než jsem viděl film, přečetl jsem si knihu (jen tak pro zajímavost - do češtiny ji přeložil skladatel a zpěvák Robert Křesťan), která se mi poměrně dost líbila. Nabídla zajímavý rodinný příběh se spoustou zvratů a událostí. Film se mi zdá o něco slabší. Obsazení Anthonyho Hopkinse a Aidana Quinna je šťasná volba, Tristana jsem si sice představoval trochu jinak než Brada Pitta, ale není špatný. Opravdu mi zde hrubě nesedla Julie Ormondová, Susannah byla v knize vášnivá žena, z níž vášeň přímo sálala. Susannah Ormondové je oproti té románové pouze podivná nesympatická husa. Nebýt toho, mohl by to být nadprůměr. Takhle pouze průměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velkofilm se vším všudy. Anthony Hopkins podal zase jednou skvělý výkon a tehdy začínající Brad Pitt dokázal s relativně jednoduchou postavou také dost působivé věci a určitě se neztratil - když měl být jeho Tristan prostě sladký, byl sladký, no a když se zakrvácený vracel z boje ověšený skalpy a měla z něj jít hrůza, tak z něj také šla. Zwickova rozmáchlá režie udělala z příběhu z červené knihovny epos s několika nečekanými a velmi napínavými momenty, to vše samozřejmě s vydatnou pomocí bombastické hudby Jamese Hornera. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Prvním promítacím víkendem film vydělal 14 milionů dolarů, celkově pak 66 milionů dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama