Reklama

Reklama

MUDr. Munnabhai

(festivalový název)
  • Indie Munnabhai M.B.B.S. (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Murli Prasad Sharma také zvaný jako Munna Bhai (Sanjay Dutt) je místní gangster a celé město se ho bojí nebo pro něj pracuje. Jenže už po deset let předstírá, že je doktor, aby na něj byl otec pyšný. Pokaždé, když přijedou rodiče na návštěvu, změní své sídlo v nemocnici a své kumpány v doktory. Jenže při poslední návštěvě se jeho otec rozhodne, že by se měl usadit a oženit. Najde mu ženu Chinki, kamarádku z dětství, také doktorku. Jenže otec Chinki prohlédne lest, že Munna není doktor, a ztrapní ho před rodinou. To Munnu naštve a rozhodne se stát doktorem. Podaří se mu to? Usmíří si rodinu? Vezme si Chinki, nebo zase zůstane jen místním gangsterem? (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (16)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hiraniho prvotina a už sa tu pritom ukazuje čo bude pre jeho tvorbu dominantné. Príbeh o tom ako by sa doktori mali chovať k svojim pacientom je plný presných fráz a dialógov. Je tu priestor aj pre humor a nejaké tie pesničky. Tie ale nedosahujú takých kvalít ako v Idiotoch, alebo v PK. Vzhľadom na to že Sanjay Dutt hrá veľmi slovne obmedzeného gengstra s dobrým srdcom, je veľkým plusom jeho sympatickosť. Zároveň si nemôžem pomôcť ale takýto druh indických filmov mám veľmi rád. Hirani využíva svojich obľúbených hercov a vidno, že sa film robil s chuťou. Síce nie také dobré ako jeho posledné dva filmy, ale rozhodne debut, ktorý je vysoko nadpriemerný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Indická verze Doktora Flastra. Standartní prosťáčkovská komedie s velkou dávkou lidskosti, laskavosti a upřímnosti. Zajímavý je na tomto schématu snad jen fakt, že prosťáček a velvyslanec lidství je v tomto snímku zároveň vůdce bombajského podsvětí. Veliké zklamání zejména po skvělé úvodní scéně, která slibovala velkou dávku sebeironie a svěžího přístupu. Vzhledem k námětu jsem čekal mnohem víc, než sklouznutí do již několikrát vyjetých kolejí. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ako pri ostatných dvoch snímkoch tohto režiséra (ktoré mám zhodou náhod presvedčene v topke) ide opäť o veľké myšlienky ponúkané v jednoduchom (až naivnom) šate. Ale funguje to! Pán Sanjay je výborný herec s charizmou neznáma až Salmanovej veľkosti. Tancovačky ostali skôr pretrpené, ale pod 5 * sa mi nedá... opäť mi to pripomenulo dôvody prečo som si pred časom bollywood zamiloval. A ešte sa nedá opomenúť "terapia smiechom". Hlavne keď ju dá pod palec komediálny Boh Boman. :-) ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Neúprosný Munna je šéf Bombajských mafiánov, o ktorom si rodičia myslia, že vyštudoval za doktora. Takže keď ho raz za čas prídu navštíviť, rýchlo premení svoje mafiánske "doupě" na svoju nemocnicu, ktorej naoko šéfuje. Raz to ale nevýjde a rodičia zistia, čím v skutočnosti je. Munna sa teda rozhodne, že vezme svoj život do rúk a splní sen svojich rodičov - čiže stane sa doktorom. Zoberie svojich kumpánov a pod rôznymi výhražkami donútia miestneho doktora, aby za neho spravil príjmacie skúšky na najprestížnejšiu lekársku fakultu. A tak sa teda mafián Munna dostáva do študentských lavíc, a čo je dôležitejšie, aj medzi pacientov. Tu sa pomaly jeho zločinecká povaha začína premienať na dobrosrdečnosť. Narozdiel od upätých a sterilných doktorov, začne svojráznym a nekonvenčným spôsobom pomáhať pacientom. Začne im spríjemňovať život plnením ich prianí, objatím a smiechom. To sa dekanovi fakulty sprotiví a začne sa ho snažiť všemožne zo školy vyhodiť... Ázijský kontinent opäť ukázal američanom, ako sa majú točiť tie správne dojemné, romantické filmy plné vtipu. Scenár je majstrovsky vystavaný, a i keď sa trochu podobá Doktorovi Flastrovi (s Robinom Williamsom), oprosťuje sa od všetkého pátosu a nasilu vyvolaných emócií. Indická snímka Munna Bhai je typický indický Bollywood, zároveň je ale aj pestrofarebným koktejlom inteligentného humoru a fungujúcich citlivých momentov, so štyrmi vsuvkami v podobe muzikálových vystúpení a s hudbou, pri ktorej si budete podupkávať do rytmu. Veľmi príjemný film, pri ktorom si nádherne oddýchnete. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když se nejlaskavější gangster pod sluncem rozhodne stát medikem, začnou se dít věci, které jsou ..... nudné. Nápad to sice není špatný, ale když se zlotřilost gangstera projevuje pouze tak, že pouští hrůzu a občas někomu vlepí pár facek, tak vlastně není moc z čeho se polepšovat. Gangsterské metody uplatňované v prostředí nemocnice jsou jen mírňoučké. Vtipy jsou tvořené hlavně přehráváním a Sunil Dutt se svým vzhledem přestárlého fotříka, který kdysi posiloval, neoplývá žádnou přitažlivostí nebo šarmem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní roli měl původně hrát Shahrukh Khan, kvůli zranění krku však roli musel odmítnout. Po té byl do ní obsazen Jimmy Shergill a roli pacienta s rakovinou Zaheera dostal Sanjay Dutt. Ve finále si však Dutt a Shergill role prohodili. (Raztubyl)
  • Rajkumar Hirani chtěl původně scénu na pitevně natáčet se skutečnými mrtvými těly. Nakonec se však kvůli respektu k mrtvým rozhodl použít živého herce. (Raztubyl)

Reklama

Reklama