Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Devítiletý Hodder právě postoupil do třetí třídy. Žije jen s tatínkem, který pracuje jako lepič plakátů. Hodder nemá žádné přátele. Spolužáci si o něm říkají, že je divný. Ale Hodderova představivost mu pomáhá přežít. Když se mu jednou v noci objeví víla a řekne mu, aby zachránil svět, nemůže přece zvládnout celý úkol najednou. Rozhodne se začít na malém ostrově Guambilua na pobřeží Afriky. Začne sestavovat expedici. Požádá své dva spolužáky - nejsilnějšího a nejchytřejšího - aby šli s ním. Oba kluci mu účast na expedici slíbí, ale nemyslí to vážně. Věci se však příliš vyhrotí a Hodder uteče do svého vlastního světa. Když už skoro ztrácí kontakt s reálným životem, nejsilnější kluk ve třídě zjistí, že toho má s Hodderem společného víc, než si myslel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

jirkahorn 

všechny recenze uživatele

Zajímavá ukázka toho, že když to rodiče přeženou s výchovou "nastav druhou tvář a když už se stalo, tak nastav třetí", tak se může takové šikanované děcko začít chovat jak na práškách (bůhví, co mu ta podivná pekařka dávala do těch koláčů :-P ). Jako upřímně, kdo si v mládí něčím takovým prošel, tak se při zpětném pohledu až lekne toho, jak ta obrovská nadsazenost vlastně ani tak moc nebyla nadsazená. Ale bylo to celé zabalené v tom pičovském divném fantazijním kabátu, takže jsem si musel místy klepat na čelo. Buď to teda měli točit jako dětský film bez těch depek kolem. Nebo to měli natočit jako seriózní drama, což místy bylo a fungovalo by to s tímhle výběrem herců myslím velmi dobře. A nebo z toho měli udělat regulerní fantasmagorickou sračku od začátku až do konce, abych to vypl hnedka a neblil až na konci filmu, jak to celé dokázali doprasit. A ne kombinaci od všeho něco, kdy sice film místy bavil, místy byl vážný, ale jako celek prostě nemůže držet pohromadě jen silou víly... ehm, pardon.. vůle. Sorry jako. ()

Magggie 

všechny recenze uživatele

Člověk by netušil, jak moc depresivní rodinné filmy se dneska točí. Usedla sem k obrazovce v ne moc dobré náladě s doměnkou, že shlédnu roztomilý film pro děti....Chudáka Hoddra nikdo nemá rád, matka mu umřela, jeho táta se každou noc vyhoupne na sajdkáru lepit plakáty...neustále prší... Já začínám mít horší a horší náladu (mezitím Hodder dostává titul nejošklivějšího ze třídy) a začínám stále víc litovat chudáka Hoddera (zase si odpykává trest za někoho jiného) Po shlédnutí je mi mnohem hůř než na začátku...prý rodinný film...tss...chudáci děti ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Ti diváci, jejichž dětství nebylo příliš šťastné, nikam nezapadali, ať se snažili sebevíc, a navíc je nikdo nechápal, film ocení. Tyto diváky je však třeba varovat, že může zasáhnout nepříjemně hluboko... a to, co bylo záměrně vytěsněno z paměti, se znovu může objevit. Hodnotím zcela subjektivně a nejsem schopna posoudit, zda je film vhodný pro děti. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Když je někdo mimoň, tak to má prostě těžké. Velmi smutný film ukazující, že v dnešním zkaženém světě není pro čistou duši místo. Otázka však zní, zda je vhodné pouštět to dětem. Na jednu stranu si možná děti uvědomí čistotu v Hodderově duši, ale na druhou stranu jim film docela nevybíravě ukáže, jak moc je svět nespravedlivý a krutý. Myšlenka tvůrců byla asi dobrá, ale výsledek je neskutečně depresivní podívaná, u které se děti moc nepobaví. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama