Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Zorra si museli dopredu naštudovať históriu ameriky, dobovú architektúru a módu, premyslieť kulisy, kto si čo kedy oblečie a zakomponovať históriu do deja. Nehovorím, že sú presní, ale museli z niečoho vychádzať. No a to len preto, aby vznikol ďalší klasický mainstream, ktorý nemá inú ambíciu, ako pobaviť nenáročného diváka. Ale prečo nie, raz za čas taký film poteší, hlavne ak sa tvorcom podarí casting a hlavná ženská postava je výnimočne krásna. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dynamická režie, nadupaný příběh, ďáblesky rychlé tempo, krásná staromódní atmosféra, výtečné kostýmy a kulisy, neskutečně precizně nasnímané souboje a akční scény, výborně namixovaný zvuk, ladná kamera, působivá a atmosferická hudba Jamese Hornera, krásná romantika, celková dospělácká vizáž snímku, bleskový střih, charismatický Banderas, nekompromisní záporák Wilson, zosobnění krásy Catherine Zeta-Jones a navrch sám velký Anthony Hopkins, jehož mám právě tady nejraději. Mám pokračovat ? Srdcová záležitost a přesně ta úchvatná hollywoodská zábava devadesátých let, která mi navždy přirostla k srdci. ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

No, pro mě zklamání. Zorro byl pro mě v dětství jeden z největších hrdinů a tento film mě tedy do legendy o temném ochránci chudých moc nevtáhl. Hrozně kýčovité (zajímavé, že pokaždé když Zorro odchazí ze scény, je západ Slunce, i když tam přijede v pravé poledne), jo a pak taky ta scéna s lopatou-snowboardem. Radši nic. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell dokázal vyvážit občas trochu naivní a hloupě komediální děj s vážnou tváří, kterou film disponuje taky a povedlo se mu to fakt znamenitě, sice se ani tak nejedná o žádnej zázrak, ale tak nějak se na tenhle film vždycky rád kouknu a nepřijde mi vůbec nějakej přiblbej, i když k tomu děj občas trochu svádí si to o něm myslet. Velkou výhodou je taky Antonio Bnderas, za prvé je skvělej pohybově a dokonale se orientuje jak v soubojích, tak ve vtipných situacích a za druhý se na to i dokonale hodí vzhledově a k tomu Catherine Zeta-Jones je tady fakt strašně krásná. Jeden z mála filmů na kterej se dá vždycky s chutí kouknout a je úplně jedno po kolikátý ho už dávaj ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Charizmatický Antonio Banderas je v titulnej úlohe perfektný. Taktiež je tradične výborný aj Anthony Hopkins. A ani pohľadná Catherine Zeta-Jones za nimi nijak zvlášť nezaostáva. Hollywoodska herecká špička. Cítim z toho aj prvotriednu produkciu. Vymakané dobové kostímy, bravúrne zvládnutý kompars, kvalitné hudobné podklady, profesionálna kamera i réžia... To všetko je fajn. Lenže čo sa týka témy, tak do tej som sa vciťoval len veľmi ťažko. Maskovaný hispánsky hrdina Zorro bojujúci za nezávislosť Kalifornie mi je asi tak blízky ako Američanom náš legendárny zbojník Juro Jánošík. Musím však uznať, že natočené je to dobre. *** ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Když Zorro (Antonio Banderas) sjíždí v dolech kopec na lopatě, lze všimnout, že ji má pevně připoutanou k nohám. (Sign)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama