Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

goauld 

všechny recenze uživatele

Neskutečně najivní - hraničící s debilitou... Hlavní aktérka neskutečně blbá (že by nechtěná reálná ukázka běžné "n-teen amíčky"???) která bohužel ani moc nezaujme ani po visuální stránce....(to ty lokace Prahy/Benátek byly působivější...proto alespon jedna hvězda). Celkově se jedná o jednoduchou romantickou komedii, která přesně zapadane do stylu dnešní ameické mládeže, chroustající popkorn a občas šukaj.ící na sedladle v kině (případně v autě zaparkované v jedné z tamních autokin). Přecejen - na tyto jednoduché romantické komedie se v drtivé většině chodí ve dvou ;-) Původně jsem chtěl dát 5*, ale: -1* za jedoduchý scénář, který ukazuje naprosto zcestně realitu lásky a romantiky . -1* za jednoduchou Mandy. -1* za vždy dokonale anglicky rozumící/mluvící Pražany,Němce,Italy (musim se na to podívat v originále...to musí být zážitek :-))), -1* za neskutečně debilní hlášky "Evropské vlaky jsou nesmírně nebezpečné!! vozí se v nich vrahové, úchylové...atd" -1* za nelogické a nepravděpodobné jednání amerického prezidenta a jeho ochranky. Obligátní perlička na konec: Dokonale anglicky mluvící němečtí "bunglíci" na českém mostě přes Orlík :-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám za to, že scény v Praze v podstatě odpovídají skutečnosti a filmaři ji nezprznili, jako v mnohých jiných filmech. Jinak to byla mocinky přeslazená záležitost pro náctileté ufuněné otyloně obého pohlaví, kteří touží po tom svém koni s obrnou, jemuž trčí z prdele bílý princ ve stříbrných adidaskách. Zde je to sice malinko naopak, protože "princezna" s mírnou nadváhou hledá toho svého chasníka, který by jí konečně pořádně roztřískal věneček někde za stodolou. Bohužel, pan tatíček, král světa, dohlíží na každý její pohyb, takže jí nezbývá, než prchnout, aby ta její kloaka nezůstala zcela nepolíbená. A co svět nechtěl, pořádně jí vykropí hrobku právě jeden z agentů, který ji měl před tím vším ochránit. Tuze jednoduchý a pitomý příběh, který si jistě najde své diváctvo. Mne to minulo, ale jako pozadí k upravování fotek mi to posloužilo dobře. 20% ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

V Anně jako zlobivém děvčeti se možná zhlédlo více dívek, ale přišla mi spíše jako rozmazlené, nevybujelé dítě, které chce zkusit dobrodružství a blázen se vydá na love parade. Neříkám, že by se mi tam také nelíbilo, ale ocitnout se sama je docela zahrávání. Trochu paradoxní a protekční mi přišlo, když po svém výletě nastoupila jako vznešená studentka na Harvard. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dcera amerického prezidenta Anna Forsterová (Mandy Moore) už má dost veškerých ochranek, kontrol a na evropském summitu v Praze (!) se rozhodne utéct, a trochu si užít skutečného života (nebo alespoň Berlínské Love parade). Při útěku potkává sympatického Bena (Matthew Goode), který nad ní z nějakého důvodu drží na její cestě ochranou ruku... Film má jednu obrovskou nevýhodu - to, že to co mělo být skryto až do konce (Benovo pravé zaměstnání) je vyzrazeno hnedka na začátku, čímž je pak celý zbytek filmu přesně nalajnován, bez špetky překvapení. Jinak u těchto filmů (stejně jako u obdobně laděného Eurotripu mne vždycky dostane, jak idylicky si hollywoodští producenti představují Evropu (ať jde o Česko, Itálii, Německo) - nikdy nikdo nepracuje, všichni jen obráží různé bary a párty... Mandy Moore mne tentokrát docela zklamala, vůbec mi do své role neseděla (ani chováním, ani vizáží), zato potěšil Matthew Goode... ()

carly 

všechny recenze uživatele

bolo to lepšie, ako som čakala. milé a zábavné. bolo to predvídateľné, ale záver ma mierne prekvapil. malo to krásne zábery na Prahu a Benátky. a dobré obsadenie. no napriek tomu, že love-story medzi Benom a Annou bola to pravé orechové, oveľa zaujímavejší bol vzťah medzi agentmi Weissom a Moralesovou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z posledních scén, odehrávající se na berlínské Love Parade, se ve skutečnosti natáčela v Praze na Letenské pláni. Na vrtulníku, který zde hlavní hrdinku vyzvedne, je možné všimnout si české registrace. (Lkprak)
  • Když je Anna v koupelně na koncertě The Roots, můžete vidět na zdi nálepku šestidolarového chlápka. Je to ta samá, co má později McGruff v rukou. (HappySmile)
  • Přímý vlakový spoj mezi pražským Hlavním nádražím a italskými Benátkami tak, jak jej můžeme ve filmu vidět, neexistuje. Naopak z Berlína se do Prahy přímým spojem dostat můžete. (KillHurt)

Reklama

Reklama