Reklama

Reklama

Zvony smrti

  • Velká Británie When Eight Bells Toll
Trailer

Obsahy(1)

Podle scénáře slavného skotského spisovatele Alistaira MacLeana (ZBRANĚ NAVARONE, KAM ORLI NELÉTAJÍ) vzniklo v roce 1971 akční krimi, ve kterém zazářil oscarový ANTHONY HOPKINS a přitažlivá manželka Alaina Delona NATHALIE DELONOVÁ. Film se nese přesně v duchu tehdejších bondovek, včetně akcí nabitých scén, krásných žen a charismatického hlavního hrdiny. Tím je v tomto případě britský agent Philip Calvert (HOPKINS), který je vyslán na tajnou misi ke skotským břehům. Právě zde totiž záhadně zmizela loď naložená zlatem. Neohroženému agentovi se sice podaří loď vypátrat, s hrůzou ale zjišťuje, že pravé nebezpečí číhá úplně jinde... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kradou zlaté pruty. Je to v národním zájmu!" ,,Národu to bude jedno, nejsou jeho." Nepokrytě bondovský film není samozřejmě pravá bondovka. K tomu chybí větší rozpočet, neotřelé nápady, svět boháčů a ultrapadouchů, prostě svět luxusu (zde ho zastupuje jen nic moc jachtička), vystřídání rozličných atraktivních či exotických destinací, krásné ženy (zde průměr) a více akce. Největší devizou je skvělá (byť místy opravdu bondovská) hudba (Walter Stott) a jemný britský humor, který vynikne díky zdařilému dabingu (mám slabost pro hlas A.Procházky...od dob Snapea a spol). Příjemný film, který ale v paměti dlouho nevydrží. Od Britů by člověk čekal onačejší kávu (čaj). ()

sud 

všechny recenze uživatele

S bondovkami bych to ani moc nesrovnával - navíc agent Calvert mi tím, že je spíše než hrdým vlastencem drsným rebelem, více připomínal Bodieho z Profesionálů, nežli agenta 007. Anthony Hopkins v hlavní úloze rozhodně neškodí, Nathalie Delon je potěchou nejen pro oko. Škoda, že film (vyjma závěru) neoplývá velkou zábavností - atraktivní zápletka a skvělá skotská atmosféra si vyloženě říkala o něco víc, než jen o solidní jednohubku. 50%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neplést s Komu zvoní hrana! Místo azurového nebe, exotického prostředí a chození po kasinech ocelově šedá obloha, nehostinné britské ostrovy a chození po příbojem bičovaných útesech. Ta podobnost, nečistě náhodná, tam bezesporu je a upřímně, kdo postrádal bondovský nadhled, ten asi zjistil, že nežije dvakrát a přepnul po úvodní akci, nicméně vše přichází vniveč, když se na autora nepříliš koncepčního scénáře nevztahuje povolení zabíjet. A navíc, sýr Anthony Hopkins byl v roli cynického agenta, který paní Delonovou nemiloval, takový…, jak bych to napsal…, nepatřičný. Jako by Roger Moore hrál Hannibala Lectera, či Sean Connery Quasimoda.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to chtělo být bondovkám co nejpodobnější, na druhou stranu se to od nich chtělo odlišit... A výsledek je příjemným kompromisem. Na poctivé podívané je znát kvalitní knižní předloha a fakt, že si scénář napsal MacLean sám, neboť žádná scéna (a skoro ani žádná věta) není zbytečná, téměř vše sehraje v dalších minutách nějakou roli. Divák se tedy nenudí, hrdina v podání výborného Anthonyho Hopkinse ho baví svým svérázně suchým humorem, zkrátka to odsýpá. Co mi ovšem vadilo, byla hudba Waltera Stotta (který se za dva roky stal Angelou Morleyovou, ale to sem nepatří), jež bondovky Johna Barryho prostě a jednoduše vykrádala, navíc dost špatně a nenápaditě, a bujaře vyhrávala i ve scénách, do nichž se vůbec nehodila (zejména při rvačce na lodi a rvačce na hřbitůvku přímo tahala za uši). Jinak ale dost dobrá práce, nejvíce ze všeho se mi asi líbila část s vrtulníkem. Je docela škoda, že se "likvidátor" agent Calvert už nevrátil. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Šmarjá, to byla blbost. Tomu už chyběla jen scéna, v níž si hlavní hrdina čistě náhodou vezme s sebou harfu. Primitivní absurdita na primitivní absurditu doplněná šťastnými náhodami. A Hopkinsovi role absolutně nesedla. Celý film je užitečný zhruba jako kolotoč pro sardinky. Doporučuju prožít hodinu a půl zcela jinou činností, než sledováním Zvonů smrti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama