Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1942 je na ostrov Malta převelen korvetní kapitán U.S. Navy Tom Jeffords. Jeho úkolem je ve spolupráci s britským námořnictvem připravit a provést útok na strategicky důležitý muniční sklad na Sicílii. Jedním z velkých problémů, s nimiž se musí vyrovnat, je jeho disciplínou posedlý fregatní kapitán Roger Ashurst, jemuž leží v žaludku nejen Jeffordsův přemrštěný plat, ale i jeho nesčetná sexuální dobrodružství. Oba si vjedou do vlasů kvůli rozkazům k přísně tajné misi a situace se vyhrocuje, když se Jeffords začne scházet s Ashurstovou manželkou Aliston. Zatímco Aliston volí mezi dvěma milenci, Jeffords přichází s nápadem jak využít ukořistěný německý člun ke zničení italské základny. Do nelehké situace však zasahuje osud... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušná vojnová dráma odohrávajúca sa na Malte a Sicílii počas 2. svetovej vojny. Pripomína skôr britské vojnové filmy s tematikou "impossible" misií, ktoré sa tiež väčšinou venujú viac vojnovým prípravám, vojnovej akcii a menej vzťahovými problémami medzi hlavnými protagonistami, aj keď sa tu aj tie vyskytujú. Akcia je fajn, hlavne by som vypichol atraktívnu účasť bojových člnov, ktoré sú ojedinelým prvkom vo vojnových snímkoch. Škoda, že Nacisti sú v konfliktoch takmer vždy iba štatisti, podceňujú nepriateľa, nepáli im to a príliš priestoru sa im ani nedáva. Keď je potreba zlikvidovať 3 nacistických vojakov, nie je problém, keď 13, rovnako nie je problém. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jaxom uz napisal, Druha svetova je dnes uz totalny folklor, tento film ovsem patri rozhodne k tomu lepsiemu co vzniklo na danu temu. Najma sa treba obrnit trpezlivostou, hodne sa keca, no nie su to vatovo plane plky, pripravy na bojove akcie tiez zaberu hodne casu. Jo a typicka chyba filmu je ze nepriatela Briti uplne podcenili - Nackovia boli zrudy, no inteligentne zrudy, preto bolo tazke ich porazit  : 78 % ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama