Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

klerik 

všechny recenze uživatele

Sandlera fakt nemám rád a aj tu mi občas privodil blbý pocit v žalúdku, ale film našťastie funguje na základe romantiky, a jeho nechutný humor je minimalizovaný. Vďaka tomu, že Adam sa snaží o rodinný romantický film s posolstvom, dá sa na to pozerať a dá sa na tom zasmiať (hlavne na jeho vajcovitej hlave :)). PIESEŇ PRE NEVESTU sa mi tiež celkom páčila, no tu to má (aj napriek účasti Roba Schneidera) trochu poctivejší podtón... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Memento romanticko – komediálně. S přihlédnutím k faktu, že Adam Sandler se svým „hereckým talentem“ nemá na to, aby utáhnul celý film, že mu k tomu sekunduje dlouholetý kamarád Rob Schneider, a že o hereckých kvalitách Drew Barrymore by se dalo dlouhodobě přít, se tak míra nějakých očekávání blíží nule, které však výsledek v mnohém předčí. Nemalou zásluhu na tom má rozhodně režisér Peter Segal, který dokázal oba „komiky“ umírnit na snesitelnou hranici a hlavně většinu vtipů nechal jít jaksi mimo ně. Takže nejzábavnější se nakonec stává mroží samec (ve všech možných významech tohoto slova) či malý tučňák, kteří mají naprosto fantastické výstupy, za což patří velké uznání jejich chovatelům a cvičencům. Škoda jenom poněkud zmateného a nelogického děje, kterému naštěstí ztracený dech dokáže ve správnou chvíli dodat právě režisér. Takže bez vulgarit a trapností, které byly nahrazeny jednoduchostí a hravostí, si říkám, že tři hvězdičky jsou velmi solidním hodnocením. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské romantické komedie jsou jednou za čas potřeba, člověk si uvědomí, v jak krásném a zidealizovaném světě nikdy nebude žít. Nechá se dojmout samoúčelnými patetickými scénami, bude zatajovat dech, když hlavní hrdina začne ztrácet objekt své touhy a tak dále a tak vůbec. 50 x a stále poprvé je vzorovou americkou romancí, nabízí přesně to, co se od ní očekává plus Roba Schneidera a zvracejícího mrože jako nadstandardní bonus (příště bych prosil bez něj). Sandler má snad podobné role zakódované v DNA, zvládá je s přehledem a zatím se neopakuje do té míry, aby to příliš prudilo. Drew Barrymore možná není úplně nejideálnější kráskou, ale pokud fungují i scény se silnějším emotivním nábojem, pak hlavně její zásluhou. Ústřední premisa filmu je originální pouze tím, jak moc se snaží nepodobat Na Hromnice o den více, scénárista ji nedokázal vytěžit až do samého dna, ale takové sledování Šestého smyslu nebo videokazeta shrnující nejdůležitější události jsou nápady když už ne skvělými, tak přinejmenším milými. Všechno v tomto filmu je podobně milé, od prvních minut neuvěřitelně příjemné a nutící nás zůstat sedět a koukat i během minut následujících. Jak by taky ne, když je děj situován na Havaj, vystupují tam legrační tučňáci, hraje fajn hudba a všechno je tak nezdravě přeslazené… a já sladké rád. A z cukrovky strach nemám, jestli to přijít má, tak to stejně přijde a do té doby si budu dopřávat co mi hrdlo ráčí. Tak málo stačí někdy ke štěstí, hned má člověk lepší náladu, hned se ta kupa pracovních povinností jeví jako podstatně menší, hned jsou vyhlídky na zítřejší brzké ranní vstávání příjemnější a tak dále a tak vůbec. :-) 70% Zajímavé komentáře: Malarkey, Le_Chuck, jerry12, gudaulin, hiczech ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Příjemné a romantické to určitě je. Dokonce se to dá vidět i víc než jednou. Sandler je konečně koukatelný a ostatní herci jsou taky moc "fajn", krom divné a původně vtipné postavy kolegyně ze Zoo, která jakoby se svými nechutnými vtípky vypadla z jiného filmu. Velkou devizou tohoto filmu je překvapivě samotný Rob Schneider, jehož postava je neotřelá a jeho vtípky doslova k popukání (vážně jsem smál! ... Ne, nebyl jsem zhulený!). Celá romantická zápletka je celkem průhledná, ale o to víc má jednodušší tah na bránu. Barrymore je přiměřeně sladká, tak přesně jak to má být. Ovšem na tenhle film nezapomenu kvůli jedné tragédii. Tento snímek totiž prozradí celkovou pointu Šestého Smyslu, těm kdo tento film ještě neviděli doporučuji se této komedii vyhnout, nebo si Shyamalana už tak moc neužijete! Ale jinak nemohu toho moc negativního říci k této komedii, jen škoda že tolik toho pozitivního taky ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Problém jsem měl hned během toho, když jsem zasouval disk do dvd - nemám/neměl jsem rád ani Adama Sandlera, a ani Drew Barrymore mi k srdci nikdy nepřirostla. I když musím podotknout, že jí to nesmírně slušelo. Hravý snímek měl pro mě atypicky opačné vyznění. Zatímco mě vlažný úvod relativně nudil, druhá polovina filmu jen vylepšovala celkové dojmy. Úvod se zvracícím mrožem či jednou pohlavně neidentifikovatelnou pečovatelkou. To ne, říkám si. Už jsem to celé pomalu odepisoval. Další dění na plátně ale solidně zaměstná bránici a snesitelný sentiment zahřeje na srdci. 50x a stále poprvé je ve zcela příjemném odklonu od obhroublé komiky, která Sandlera provází. Originální story o dívce Lucy s výpadky krátkodobé paměti, která bez dalších slov skvěle zapadá do filosofie "užít si na jednu noc" místního ošetřovatele arktických zvířat. Jenže ejhle.. je to láska na první pohled. Komika je tedy přirozeně navěšena na rutinní proces každodenní snahy "zaujmout" Lucy a snímku se odtud daří těžit relativně svěže (přiznejme, že i místy křečovitě) až do úplného závěru. Herecky film potěší i z pohledu vedlejších rolí - kupříkladu znamenitý bráška Sean Astin i pro mě vítaný komik Rob Schneider. Sandler je fenomén, který (zejména za oceánem) svými filmy bortí všelijaké finační rekordy - i když tentokráte je to víceméně právem!! Slušný náběh na čtyři hvězdičky.. příště to snad vyjde. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (52)

  • Součástí filmového CD "Love Songs" je i píseň "Slave to Love" Elana Atiase a Gwen Stefani. (NinadeL)

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama