Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod a Cherri jsou králem a královnou střední školy. Ovládají módu a názory celé školy. Každý musí dodržovat jejich pravidla. Spud se právě přistěhoval do města a hned nechtěně oba urazil. Musí se proto stát Cherriiným otrokem. Navzájem se z hloubi duše nenavidí, čím víc se ale znají, tím víc se do sebe zamilovávají. Cherri a Spud se tajně rozhodnou, že spolu půjdou na maturitní ples. To Rod ale nedokáže rozdýchat a srazí jejich auto do jezera. Ve stylu balad z padesátých let mají Cherri a Spud šanci na jeden jediný polibek, než zemřou. Rodovi se podaří vyváznout bez trestu. O rok později, přesně v době maturitního plesu, vyjíždí auto z jezera. (topr harley)

(více)

Recenze (6)

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Skvělý animáč, který vyniká jak osobitou kresbou a animací, tak scénářem. U některých scén jsem dostával záchvaty smíchu... ()

dokktor 

všechny recenze uživatele

krásný animák, který vyniká nejen stylovou kresbou billa plymptona, ale taktéž jeho specifickým smyslem pro humor. příběhovou kostru tvoří další z variací na věčné téma "život na americké střední škole" - tipoval bych poslední ročník, který končí maturitním plesem, s čímž jsou spojena všechna dnes už neopomenutelná klišé. navzdory vší té satirické recyklaci nehodlá autor sklouzávat do tendečních řešení a tak standardní příběh vyústí do klasické zápletky způsobem, který by už ale jen málokdo čekal. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dlouhometrážní autorský projekt Billa Plymtona, který byl uveden na třeboňském ANIFESTU, kde zvítězil v kategorii celovečerních filmů. Festivalové vítězství samo o sobě mnoho neznamená, protože konkurence bývá v této kategorii z komerčních důvodů na rozdíl od krátkometrážních děl v Třeboni slabá. Nicméně rozhodně to není špatný film. Nese v sobě znaky obvyklé pro Plymptonovu tvorbu, tedy nonkonformní scénář a nezaměnitelnou kresbu. Právě s výtvarným pojetím Plymtonových prací mám ale dlouhodobě problémy - jeho kresba mi jednoduše nesedí - a tak je to jen za tři hvězdičky, ačkoliv jinak by měl za svůj neučesaný snímek spolehlivě o jednu víc...Film lze považovat za temnou parodii na teenagerovské americké snímky ze středoškolského prostředí. Celkový dojem 65 %. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bill Plympton pro mě určitě není žádnou „neznámou“, ale co se týká animovaných filmů, tak šlo o premiéru. Já si sice nemyslím, že by šlo o bůhvíjak úchvatnou podívanou, ale jelikož je to hlavně komedie, tak jsem se u toho i zasmál. Především pak v první polovině snímku. Humorných situací tu bylo dost (hlavně co se děje na stadionu týče a nadržené „slepice“), ale ke konci začala kvalita uvadat. Hororové atmosféry si tu moc neužijeme (což mi vadilo asi nejvíc), ale tak film je presentován hlavně jako komedie. Jen škoda, že tvůrce ještě více nezapracoval na tom závěru. Mohlo to být ještě mnohem lepší. Takhle to vidím a obyčejný průměr. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dobře, oproti mému očekávání a dvěma špatným zkušenostem Plympton celovečerák tentokrát zvládnul. Bohužel je moc natahovaný a dějově primitivní. Zachraňuje to samotná animace, která nezmůže všechno. přesto se na to koukalo hezky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama