Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hickory je střední školička v pidiměstečku, na které si nevzpomíná ani aktuální GPS navigace. V roce 1954 na tuto školu přichází basketbalový trenér Dane. Jedná se o sportovního fanatika, který kvůli své umíněnosti a hříchům z minulosti nemůže nikdy získat solidní angažmá. Jeho nový tým stěží zaplní lavičku dvěma náhradníky a každý ctihodný občan městečka by chtěl trenérovi určovat sestavu i strategii. Zvlášť poté, když trenér věnuje většinu času fyzické přípravě a nechává své svěřence pouze snít o míči. Dane ustojí pokus o své odvolání, když se se za něj postaví místní hvězda Jimmy a za svého asistenta si netradičně zvolí podivína, v jehož žilách koluje stoprocentní líh. Bez nejmenších šancí na úspěch vstupuje Hickory do celostátního středoškolského poháru, ve kterém nastupují budoucí hvězdy NBA v dresech bohatých univerzit. A o souboji Davida s mnoha Goliáši je tato pohádka, jejíž scénář sepsal sám mistr Život. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů ever ((C) Flyboeda-děkuji, pane). Na tomhle filmu jsem vyrůstal (a vyrostl nad 2m). Jde o jeden z krásných filmů (já mám takovou kategorii). Skvělý soundtrack od Jerryho Goldsmithe, úžasný retro feeling, lidi, city, zapadákov, basket! ..."Plivni si pod nohy, abys vůbec viděl na koš!" Jo, a dabing patří k těm vážně dobrým. "Víte co, jsou dva druhy bláznů. Ten první se svlíkne do naha, běhá ve sněhu a štěká na měsíc ... a ten druhej dělá totéž v mým pokoji. Ten první je mi fuk, zato s tím druhým si holt musím poradit!" Dennis Hopper s Hackmanem jsou tady úžasní. Po nich už jsou jen Billy Hoyle a Sidney Deane (Bílí muži neumějí skákat). ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film o skvělém sportu, o trenérovi, který v pár týdnech změnil celou vesnici a taky o morálce, týmové a hře a spoustě dalších ctnostech.... U tohoto snímku se mi podařila jedna hodně důležitá věc, viděl jsem tento film až po Coachi Carterovi, který tento film hodně připomínal a musím říct, že ač Coach Carter nasadil laťku, tak Hoosiers tuto laťku hravě přeskočili. Kéž by bylo víc takovýchto trenérů, jako ztvárnil Gene Hackman a kéž by přišli v té pravé době i do našeho města byli ochotni trénovat kohokoli, (... a byli schopni třeba předělat streetballisty na basketbalisty, tak bych asi basketbal hrál dodnes:-) :-) :-) ale pst ;-) :-D ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli zničíte tenhle tým, tak Vás upozorňuju, že já osobně Vás přivážu ke kolejnici a odvleču za hranice okresu." Chtěli řádnýho, bohabojnýho muže s křesťanskou morálkou a dostali trenéra Dalea. To se tak někdy stává v místech, kde se za pokrok považuje druhej traktor v rodině. Já jsem byl z "kliďase" Dalea nadšenej od prvního zpražení přechytralýho vidláka a cestu Hickory Huskers si užívám pokaždý, když se kolem mě mihne. Není dokonalá, ale pořád mě dost baví. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1951 a do jakéhosi zapadlého městečka přijíždí na maličkou střední školu nový basketbalový trenér. Jeho výchozí pozice není vůbec dobrá, tamní obyvatelé jsou velmi nedůvěřiví, chlapců je jen šest a ten, který hraje basket nejlépe a má přirozený talent, momentálně pauzíruje... Gene Hackman v roli nesmlouvavého kouče s výbušnou povahou úžasný, Dennis Hopper dal toho zmuchlaného alkoholika v kvalitě A+, no a basketbalový tým se mi zamlouval celý, byl to tým! P.S. Když měl v rozhodujícím utkání dva hody Ollie, málem mě to složilo.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Film byl pro Evropu přejmenován na "Best Shot", protože většina evropanů neví co Hoosier znamená. (c.tucker)
  • Maris Valainis prozradil, že bylo jedno jestli dá poslední koš nebo ne, stejně by se měli všichni lidi seběhnout na palubovku a jásat, protože to bylo potřeba do záběru, ale naštěstí poslední koš dal. (c.tucker)
  • Založeno na pravdivém příběhu z roku 1954, kdy se stal Indianskými mistry tým z malého města jménem Milán. (c.tucker)

Reklama

Reklama