Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je první století našeho letopočtu a Římané se chystají ovládnout celou Anglii. Jeden bojovný keltský kmen se však podrobit nechce, a tak jejich král Prasutagas uzavře s dobyvateli dohodu. Za mír a bezpečí ale lidé platí vysokou cenu. Když na trůn po smrti krále nastoupí jeho žena, královna Boudica (Alex Kingston), je zanedlouho zajata a musí se dívat na násilí páchané na svých dcerách. Jenže její odvaha je větší než si Římané myslí. Je odhodlaná vést svůj lid ke krvavému vítězství! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Seriózne pojatý historický film s produkčným zázemím nejakého TV seriálu typu Xena. Tam sa to dalo akceptovať, keďže sa to nebralo vážne a boli tam pekné ženy. Tie sú aj tu, ale to je tak všetko. Herecké výkony sú tragické, všetky tie zákulisné pikle pôsobia nudne a spracovanie vyzerá amatérsky. Ruky preč od toho. 2/10. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jednu * dávám za první filmovou roli Emily Blunt, druhou za to, že mám historické filmy rád, ale to je tak všechno. Zpracování bylo jak z ochotnického divadla, přitom je to látka, z níž by se dal udělat parádní historický film. Jo a tu úplně poslední scénu filmu, E. Blunt vycházející z metra(??) s hordou dětí v moderním městě, tak tu jsem fakt nepobral. ()

Reklama

Henk 

všechny recenze uživatele

O tomhle "dílu" jsem se zmínil ve svém komentáři k filmu "Planetární masakr" Velmi nerad dávám "odpad",ale nebýt dcer královny Boudicy(Emily Blunt a Leanne Rowe),tak by ho tenhle kousek ode mne dostal. Nesympatická hlavní hrdinka,příšerné dialogy,nulová atmosféra a dalo by se pokračovat. Dokonce i jinak dobrý český dabing byl tentokrát také hrozný. Jakoby dabující herci odříkávali text před hlavní samopalu. Prostě ač nenáročný divák,jsem celých 83 minut trpěl jako zvíře. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z tohoto obdobia. Škoda ale, že sa atraktívne historické zasadenie nepodarilo spracovať na požadovanej úrovni. Občas totiž pôsobí televízne a už úvodný pohľad na jednu z krajín pôvodu (Rumunsko) nesvedčí o niečom kvalitatívnom. Poslabšie kulisy, béčkoví herci a tiež kostýmy totiž hovoria za seba, tam si to pýtalo zainsvestovať. Nie je možné, aby Kelti pôsobili dojmom barbarov po nejakom divokom love so špinou po celej tvári a tele; hlavne, že ženy sú v podpazuší dokonale depilované(!). Nezmyslom zasa bolo vopchávať do príbehu mágiu a kúzla druida - stráca to punc historičnosti. Ďalším nezmyslom je, že žena či malé deti katujú cvičených rímskych vojakov, ktorí pôsobia ako nemotorné bábky. Škoda, že silnejších scén ako tá so znásilnením dcér pred očami vlastnej matky nebolo viac. Film síce nenudí, občas sa vydarila akcia, ale aj s prihliadnutím na to, že tvorcovia silou-mocou chceli, aby nevyznel negatívne, to nie je podarený film. ()

Madadajo odpad!

všechny recenze uživatele

Ono točit historický epický film a nemít na to peníze, to chce buď blbého režiséra, kterému je jedno, co se bude říkat o jeho práci (v podstatě by ale nemělo, když je jen námezdní dělníka nemá práci jistou) nebo Tv producenta, který ví, že k zalepení volného místa v programu jde využít čehokoli a divák buď vydrží nebo přepne program... Zde jde o nádhernou souhru obého, kdybych měl hodnotit z této strany, jasných pět hvězdiček a ještě bych zauvažoval o pomyslné Top ten. Jenže kdo se má na to dívat, když bojové scény vypadají jako z šermířské akademie první hodiny, hlavní hrdinka, která vypadá, že ten meč ani neuzvedne. Samotnou kapitolou pro sebe pak zůstává římský voják jako takový... Nejsem znalec římských uniform a výzbrojí, o typ ani tak nejde, odpovídá zaběhlému filmovému standardu, ale jako pěst na oko bijící je kombinace černé a bílé, místo červené a bílé se zlatými kovy; u asterixe třeba červenou střídá zelená, tak tedy černá budiž... Ale vzhledem k malým finančním prostředkům vyhlíží voják velmi otrhale a posledním hřebíkem do rakve jsou 3/4 černé legíny, které z vojáka dělaly cirkusového mima. A optická vlastnost černé zeštíhlovat pak dělá z vojákových nohou dvě párátka... smál jsem se, ale asi to neměli v plánu, no škoda, vidět tohle Monthy Python, natočil by Svatý grál 2 a mělo by to grády... Poslední dovětek: Jakkoli je mi jedno, jak hlasují ostatní, zde bych uživatele bodující nad dvě hvězdičky vyzval k návštěvě jejich optika pro zesílení počtu dioptrií, děkuji (je to pro vaše dobro, jak jinak) To Arccos: V době natáčení se psal rok 2003 a jestli ty scény znásilnění jsou pojaty naturalisticky, muselo by to jako znásilnění aspoň vypadat, kdyby to ten samosoudce na začátku neřekl, myslel bych, že se jedná o nový druh tance... PS: hrůza, hrůza, hrůza, radši se na to ani nedívejte, ztráta času ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na skutečném životním příběhu královny Boudici z britského kmene Icemi. (Terva)
  • Natáčelo se převážně v Rumunsku. Některé scény pak v Londýně. (Terva)

Reklama

Reklama