Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown je starý dobrý Cameron Crowe – písničky, jednoduchý děj. Jenže tentokrát to přehnal s laciným sentimentem, a obsazením Orlanda Blooma. A i těch písniček je někdy trochu moc. Na druhou stranu je tu vskutku svěží vítr v podobě Kirsten Dunstové a sympatický (bohužel nenaplněný) rozjezd filmu. A i ty písničky často potěší. Celkově však ohromné zklamání. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný (americký) romantický film. Kirsten Dunst velmi sympatická, Orlando Bloom už konečně vypadá, že z něj jednou bude herec (kurzy herectví v Evropě mu očividně prospěly :o) Filmy Camerona Crowea příliš neznám, ale tento se mi líbil, čišela z něj taková zvláštní atmosféra veselosti a smutku, které se mísily do jednoho koktejlu, jemuž se říká "život". ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Film má svoje svetlé chvíľky ale aj veľa slabých a zbytočných úsekov, ktoré ho zbytočne naťahujú a vlastne diváka iba vyslovene iritujú. Myšlienka bola veľmi dobrá, škoda, že scenáristicky a režijne to bolo odfláknuté a nedomyslené. Dávam tri hviezdičky, dve filmu a jednu Kirsten Dunst, ktorá hrala skvelo. U Orlanda by som uvítal viac depresívnejší a pochmúrnejší charakter, možno to chcelo aj výmenu tohto herca. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Orlandu Bloomovi (Drew Baylor) se při práci na filmu dostalo prostřednictvím režiséra Camerona Crowea příjemného vzdělávacího bonusu: "Jak se všeobecně ví, on dřív psal pro časopis Rolling Stone a v jeho životě se bez hudby neobejde nic. Ví o ní absolutně všechno. Takže i na place se hrály určité písničky, aby se člověk dostal do té správné nálady. Až jsem se začal sám sebe ptát, jak jsem kdy mohl točit bez toho. Díky Cameronovi jsem dneska fanoušek třeba Boba Dylana nebo Toma Pettyho. To je na někoho, kdo si jako svůj první singl koupil Bad od Michaela Jacksona, docela slušný postup." (NIRO)
  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama