Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Parta Francouzů v Chicagu. Zvláštní je, že zatímco v Evropě jsou to doopravdy žabaři, jak přejedou Atlantik, stávají se z nich dost nebezpeční profíci. Není to žádná extra pecka oproti jiným filmům, vlastně jsem měl pocit, že je to dost starý film (a ono 2003, hleďme), ale i tak jsem byl vcelku potěšen. Nejlepší moment filmu je přestřelka na chodbě hotelu, to jsem docela čuměla (vida, jde to i skoro bez slow-motionu a bullet-timů). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka je jeden z žánrů, který prakticky nejde pokazit. Protože kdo z nás nerad fandí zlodějíčkům, že? Jenže tahle toho zrovna moc nenabízí. Parta svérázných Francouzů bere Chicago útokem a na závěr se dočká zasloužené pomsty a samozřejmě odměny. Nemůžu pochválit ani oba velmi známé herce. 50% ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavná blbina, která se inspirovala Ritchieho gangsterkami, ale rozhodně jim co do kvality nekonkuruje. Keitel je tradičně dobrý, ale překvapil mě Depardieu, přišel mi poměrně nevýraznej, hlavně kolem střední části filmu, kde jen sem tam utrousí nějaké citoslovce a poulí oči, až ke konci filmu začne vyvíjet nějakou plánovanou aktivitu, to bylo zvláštní. Celkově se to dá, ale nečekejte nic extra. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připadá, jako by režisér Mirman nevěděl, co točí - jestli komedii nebo vážně pojaté krimi či drama. Je to takový hodně nevyvážený mišmaš, kterému více sluší vážnější poloha. Jako komedie nic moc. Vůbec jsem se nesmál a některé radobyvtípky a situace mi přišly hodně trapné a neoriginální. První půlka filmu je dost slabá, ve druhé už to začne být zajímavější, ale celkově ve mě film nějaký silnější dojem nezanechal. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne nejvíce pobavily nepovedené scény v titulcích, zřejmně si to mělo hrát na nějakou tarantinovku nebo něco od Guye Ritchieho. Což sem nečekal, a nedočkal sem se. Jenže já se nedočkal ani toho, čeho jsem se dočkat, chtěl, místo skvělé francouzské komedie se mi dostalo neslané, nemastné podívané, velmi utahané a nezábavné. Dlouho sem nehodnotil tak špatně, ale obávám se že teď se neubráním. Slabé 2 hvězdy! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama