Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

M.A.N.E. 

všechny recenze uživatele

Proč všechny americké filmy na motivy řecké mytologie musí skončit takovým fiaskem? Odpověď je jednoduchá - Amíci se snaží mýty upravit, asi jim ještě nedošlo, že je to nesmysl - mytologie je svým způsobem dokonalá. Tento film není výjimkou. Fakt je ten, že mi zde velmi chybí dobrodružství ze zpáteční cesty argonautů - to, že propluli kolem Scylly a Charibdy je asi vedlejší - stejně jako když Kirké očistila Iásona a Médeu od prolité krve a dala jim rady na cestu nebo to, jak Orfeus překonal zpěv sirén. Zpáteční cesta zkrátka vypadla... Když jsem viděl pojetí býka, musel jsem se smát. Už dlouho jsem takto špatnou animaci neviděl (pokud to vůbec byla animace). A na konci samozřejmě všichni šťastní, o tom, že Euripides napsal dílo Medea, ve kterém je líčen tragický konec poté, co Médea za zradu Iásona zabije své děti, pravděpodobně režisér nemá ani ponětí. Dávám jednu hvězdičku za některé povedeně natočené scény. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pěkné dobrodružství, ke kterému jsem se v mládí vždy rád vracel. Sice to naprosto postrádá atmosféru antických bájí známou z klasického originálu a příběh se místy dost vleče, ale triková stránka vše trochu vyrovnává. A nebyli by to Američané, kdyby slavné starověké legendě nedodali svůj "moderní" ráz... ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Není to sice úplně věrná kopie pověsti a je pravda, že místy je děj spíš k pláči než k pobavení, ale je to má srdcová záležitost.Navíc já prostě tyhle řecké příběhy miluji a dost trpím jejich nepříliš kvalitním a laidáckým zpracováním, přesto mě však nakonec nějak dostanou, hlavně tou ideou,že to tak třeba opravdu bylo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné. Narozdíl od svých velkoprodukčních sourozenců se tahle dvoudílná záležitost snaží držet legendy a ačkoliv tam z pochopitelných důvodů řada věcí chybí, tak se z tohoto pohledu jedná o příjemné překvapení. A neměl jsem nic ani proti hercům. Zejména Olivia Williams byla Héra, kterou bych měl rád. :D Jistě. Nejedná se o kdovíco a trpí to řadou neduhů charakteristických pro podobné produkce, ale upřímně řečeno, bylo to pro mě lepší pokoukání, než všechny ty Hněvy Titánů a podobné blockbustery prznící antickou mytologii. 60% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejspíš film určený pro rozmazlené americké školáky, kteří jsou příliš líní, aby si přečetli i to nejobrázkovější zpracování řeckých bájí. Naštěstí se tu nevyskytuje mnoho chyb, takže film alespoň moc nemate. Pouze toho Herkula jsem hrubě nepochopil. Zato mínojský býk mě dokázal pořádně rozesmát. Takhle velkou kupu železného šrotu jsem neviděl běhat už hodně dlouho. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)
  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama