Reklama

Reklama

5 dětí a To

  • Velká Británie Five Children and It
Trailer

Obsahy(1)

Děti jednoho dne naleznou na pláži u sídla svého strýce starodávného, ošklivého a zlostného písečného skřeta. Jeho úkolem je každý den jim splnit jedno přání. Děti brzy zjistí, že je velmi obtížné vymyslet si rozumná přání, neboť každé je dostane do nepředvídatelných obtíží. Kouzlo, které děti objevily, může být stejně tak lákavé jako nebezpečné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Uspávající ptákovina, která se nemůže líbit asi ani dětem. Norman Wisdom si v ní zahrál nějakého prodavače, do jehož výlohy narazí obří koule, uvolněná z podstavce následkem zběsilé jízdy dětí v autě. Norman je tu ve dvou scénách, na začátku 41. minuty jen zírá na auto, o několik vteřin později vyděšeně křičí, když se na něj ta koule valí. Hodně málo muziky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze svého dětství si pamatuji řadu příhod s polskou televizí (a jejím neexistujícím dabingem;)). Jednou z nich byl i seriál o dětech, které vždycky došly někam za město, tam se sekvencí několika statických snímků odkudsi vynořil prapodivný skřet křížený s želvou, a dělo se nějaké kouzlo...a víc nevím. Když jsem se o Vánocích 2011 potkal s Pěti Dětmi A Tím, řekl jsem si, že tohle jsem přece kdysi dávno viděl na Polácích a "šel do toho". Po čtvrt hodině jsem si pak řekl, že takovouhle ujetost mohl někdo zfilmovat jen proto, že je to nějaká někde daleko odsud (nejenom v geografickém slova smyslu) populární dětská knížka. Nebyl jsem si tím sice úplně jistý, ale ve chvíli, kdy se objeví retardovaný intelektuál Horác (fotka v IMDb mluví za vše) a další ze svých obdivuhodně příšerných kreací předvádějící Kenneth Branagh, je jasno a wikipedie potom prozradí jména Edith Nesbit a ročník vydání 1902;) Mimochodem ten plakát vypadá jako S Club 7, ale opravdu to je pohádka s hrdiny "jako z Narnie", tj. z počátku 20. století. Co dodat? Asi jen to, že je to naštěstí už jedna z posledních rolí roztomilých klučinů Freddieho Highmorea, a že jsem se nezvládl dodívat, jak mě ten afektovaný nepřirozený chaos odpuzoval. Zlaté Kingovo TO:) Dávám 50%, protože podobných věcí jsou mraky, a těch lepších jakbysmet. ()

Reklama

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. Malej si to teď pouští furtum, takže mám možnost si tím oplachovat hlavu. Kupodivu jsem se přistihl, že na to koukám také stále. Ač kritika je vesměs negativní, tak mě se to líbí. Dávám tři hvězdy, ale klidně bych se za čtvrtou nestyděl. Je to neotřelý příběh, který zaujme a neurazí. A zapůsobí tak, že si člověk nejen usměje, ale i rozněžní.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

zvláštních filmů pro děti je víc než bych čekal. po Řadě nešť. příhod je tu - ,,to". sice tu jde trošku o něco jiného, ale výsledek je podobný (soudím dle reakce mých dětí). jako dospělý oceňuji černý humor u horáciových experimentů a skřítkova moudra (,,tomuhle se v naší branži říká špatné přání"). prostě to beru tak, že za nás se točila pipi punčochatá a dnes se nás pokoušejí rozveselit ošklivé a zlostné postavy. tady to na mě několikrát fungovalo. jen to ponaučení nechám raději dětem. P.S: a stopáž je taky ucházející! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Jako malému se mi líbila seriálová verze, ale kdybych tenhle film viděl, dejme tomu v osmi letech.....hodnocení by bylo vyšší. Je to film o dětech pro děti. Možnost uniknout do fantazie je vždy příjemná. A překvapilo mě, když jsem v roli strýčka poznal K.Branagha.:-) Jen hudba mohla být lepší a některé scény jsou přehrávané. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama