Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 072)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozporuplně přijímaný Shyamalanův film o lásce a strachu ze známého, u kterého si na sebe autor svými trademark pointami upletl bič už dávno před první klapkou. Ta rozporuplnost pramení z rozpoložení, v jakém jej sledujete, z míry otevření vašeho srdce a taky v hledání odpovědí na to, jaká je fyzická i abstraktní podoba "Those we do not speak of" ve světě kolem nás. Zní to jako klišé, ale Vesnice je jako na první pohled nepříliš pohledná holka, které vás však něčím zaujme a až po několika setkáních poznáte blíže její duši, poznáte, čím to tehdá bylo.. „I´m back, Lucius..“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem film videl poprve, tak jsem si rek, ze sice Shyamalan ma lepsi kousky, ale presto nechapu, proc ma film tak nizke hodnoceni. Tudiz jsem si ho ted rad pustil znovu. Jenze problem, ted mi to prislo jako desna blbost. Prvni zhruba hodinu se Shyamalan nemuze rozhodnout, co za film vlasne toci, jesli horor nebo drama a nebo snad komedii, takze je to takova splacanina, kde se nic moc nedeje a casto film nudi. Navic Shyamalanovo rezie je mirne receno nejista. A aby to nebylo malo, ani kamera za moc nestoji a herci taky nijak skvele nehrajou. A navic cela vesnice vypada jak ze serialu Dr. Quinnova. Nicmene v momente, kdy Bryce vyrazi do lesa, zacne se konecne neco dit, ale zaroven s prozrazenim tajemstvi priser (mimochodem desne smesnejch) film ztraci i tu malou spetku napinavosti a tajemnosti. A zaverecna pointa je desna kokotina. Takze jedinej klad filmu je, ze se zviditelnila Bryce Dallas Howard a slusna hudba, ktere je ale desne malo. Tohle Shyamalan fakt nezvlad a film se mu rozpliz v nevyvazenou pohadku. Nejhorsi Nightuv film. ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se příliš nesnaží zbavit svého šokujícího filmařského mustru, třebaže posun od jeho předchozí tvorby tu vycítit můžeme. I ve Vesnici udržuje mysteriózní linku napětí, která je zde však jen zástěrkou pro něco hlubšího. Řemeslné kvality režisérovi upírat nejde. Suveréně si pohrává s divákovým nevědomím, rozehrává dramatický a jímavý příběh. S přibývající stopáží a počtem vykalkulovaných zvratů ovšem sráží rozehraný děj do kolen, čímž závěrečné oduševnělé poselství o prohnilosti civilizace vyznívá značně rozpačitě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Nudu bych v něm neviděl, snad jen postrádá nějaký větší spád a snaží se od počátku budovat atmosféru, která na někoho zapůsobí, někoho jak se zdá znudí. Herecké výkony nemají chybu, zvláště je zajímavá Bryce Dallas Howard v roli slepé dívky. Hvězdné tváře jako Adrien Brody, Joaquin Phoenix, nebo Sigourney Weaver se nijak příliš neprosadí, ale spíše jen sympaticky zapadají. Pointa celého snímku je možná mírně neuvěřitelná, ale ve výsledku nijak nezklame, což je úspěch vzhledem k tomu, jaká očekávání ke konečnému rozuzlení celého tajemného příběhu si divák klade. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná studie života v netradiční uzavřené komunitě. Herecky žádný zázrak a ze strany Adriena Brodyho dokonalá parodie na herecký výkon. Shyamalan tradičně má vše režijně pod palcem, ale scenáristicky mu to tentokráte mnoho nevyšlo. Nedokázal se totiž zcela odprostit od diváckých očekávání a násilně se v závěru snaží o svou tradiční dějovou gradaci s pointou. Kdyby byla tato "šokující" událost vyzrazena hned na počátku, tak byl výsledek paradoxně mnohem lepší. Velká škoda, jelikož některé momenty jasně naznačují, že ve Vesnici se skrýval ohromný potenciál, který bohužel nebyl ani zdaleka využit. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Produkce byla téměř zrušena, když začalo sněžit a ochladilo se o 14 stupňů. Během jedné noci ale zase zapršelo a sníh roztál. Brzy poté se kopala jáma v lese, která hraje v příběhu důležitou roli, a kvůli onomu dešti je tak rozbahněná a realističtější. (Morien)
  • Joaquin Phoenix (Lucius Hunt) během přípravy na život ve stylu 19. století vytvořil pro Bryce Dallas Howard dřevěnou vycházkovou hůl. Na rukojeť vyryl jméno hereččiny postavy - Ivy. (Morien)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama