Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 074)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Šestý smysl byl dechberoucí, Znamení novátorské, ale Vesnice mi přijde hluboce lidská v tom, že středem všeho dění jsou tu lidé. Není tu dobro a zlo nebo strach, láska a jiné pocity vyjmuté, jako kdyby existovaly samy o sobě. Všechny si je neseme s sebou. Nemůžeme se odříznout od své lidské podstaty tím, že se odřízneme od ostatních. A už vůbec nám nepomůže, když si pro to, abychom nenarušili naši "prostotu a čistotu" budeme počínat, jako ti, před kterými se chceme chránit. Jak by se taková společnost dál vyvíjela, lze snadno domyslet. Izolace by se stala zákonem, jehož porušení by se těžce trestalo. To všechno obsahuje tenhle mimořádně zajímavý film. Stačí se jen zamyslet. Kromě filosofování musím také dodat, že Ivy je jedna z vůbec nejsympatičtějších či snad nejsympatičtější filmová hrdinka, na jakou jsem dosud narazil, kombinace křehkosti i neobyčejné odvahy a odhodlání. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nakonec slušná mysteriózní a thrillerovská podívaná. Mám rád filmy o uzavřené komunitě lidí, kteří se obávají vedlejšího světa, kdo tam je, co tam je, co chce ??!! Slušná režie a parádní herecký ansámbl zážitek jen umocňuje, ale konec skončí podobně jako seriál Ztraceni se spoustou nezodpovězených otázek, což mě naštvalo, tudiž srážím jednu hvězdu. 70% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná studie života v netradiční uzavřené komunitě. Herecky žádný zázrak a ze strany Adriena Brodyho dokonalá parodie na herecký výkon. Shyamalan tradičně má vše režijně pod palcem, ale scenáristicky mu to tentokráte mnoho nevyšlo. Nedokázal se totiž zcela odprostit od diváckých očekávání a násilně se v závěru snaží o svou tradiční dějovou gradaci s pointou. Kdyby byla tato "šokující" událost vyzrazena hned na počátku, tak byl výsledek paradoxně mnohem lepší. Velká škoda, jelikož některé momenty jasně naznačují, že ve Vesnici se skrýval ohromný potenciál, který bohužel nebyl ani zdaleka využit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Tento film jsem viděl už při jeho premiéře v kině, ale hvězdičkové hodnocení ke komentáři přidávám až dnes, dva roky poté (také proto, že jsem na něj pozapomněl:-)). __ Jedná se o velice působivý film. Ani jsem nemohl po filmu komunikovat s přítelkyní, jen jsem seděl a přemýšlel. Bylo o čem. Ano, vzalo mne to a to hodně! Shy mne sice táák nenadchl jako třeba Šestým Smyslem nebo Znamením, ale spokojenost byla i tak. Kamera, hudba, režie povedená jako vždy a hlavně mistrná thrillerová atmosféra! K tomu příběh o strachu z neznámého, o lásce, o odvaze .. jen opakuji, byl a jsem s tímto filmem spokojen. 75%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Shyamalan si na sebe sám upletl nelítostný bič. Teď ale pozná jak chutná jeho mylně vzývaná genialita (hlavně v případě "pouze" nadprůměrných Znamení a Šestého smyslu) z druhé strany. Vesnici čeká odevšad nelítostná kritika. Podle mého názoru neprávem, protože přes všechny technické nedostatky (tragická kamera Rogera Deakinse, nefunkční zvuky) natočil Shyamalan zajímavý film. velká škoda, že v podstatě komorní, posmutnělé drama je prodáváno jako další Shyamalanovský thriller se šokující pointou - jako takový totiž ani trochu nefunguje. Neděsí a pointa vypadá jak špatný vtip. Na druhou stranu, ve chvíli, kdy se na toto škoující odhalení pokusíte podívat z "druhé strany", jako na ústřední motiv celého filmu, získají dosud malátné postavy životnost, prázdný příběh se zpětně naplní nečekaným obsahem a rázem je o čem přemýšlet (a u čeho se bavit, tak jak o tom ve svém komentáři mluví Gimli). Samozřejmě že nic neobhájí nudnou první polovinu, leckdy nejistou režii Shyamalana a fakt, že se Vesnice vydává za něco čím není. Ale nemá cenu ji absolutně zatracovat, když se leccos zajímavého i podnětného mezi jejími obyvateli skrývá. Přinejmenším něžná hudba Johna Newtona Howarda. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Postavit kulisy pro samotnou vesnici zabralo členům štábu celých jedenáct týdnů. Oddělení pro stavby a scenérie čítalo přibližně 300 členů. (becki_tu)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama