Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Špičkoví zloději diamantů se rozhodnou odejít do důchodu a seknout s řemeslem. Už mají dost a riziko se zbytečně stále zvyšuje. Navíc je jim v patách detektiv FBI Lloyd, který sice nemá důkazy ale šestý smysl a zatracenou chuť párečku krádeže dokázat. Problém je v tom, že na jeden z ostrůvků v karibiku, kde si naši vysložilí zlodějíčci užívají zasloužený odpočinek přijíždí luxusní zaoceánský parník s Napoleónovým diamantem. Ten by se nádherně vyjímal ve sbírce ukořistěných kamenů. Jenže Loly chce už klid a rodinný život a Max se naopak v důchodu začíná nudit... Tohle komediální krimi je taková nenáročná jednohubka na večer. Akce tam moc nečekejte. O vtip se tam stará Harrelson (Lloyd) a celkem mu to jde. Čeho si však divák užije nadmíru jsou překrásné záběry na moře, zátoky, taneční večírky, plážové bary s koktejly... Prostě Karibik. K tomu dravá Salma v plavkách... Pokud by mně někdo chtěl přemluvit k takovémuto důchodu, neváhal bych ani vteřinu a nějaký diamant by mi byl šumák :-). V součtu je to však maximálně na 3 remory. * * * ()

eredin 

všechny recenze uživatele

Komu se líbila aféra, tomu se bude líbit i tohle. Sice scénář a režije rozhodně nejsou na oskara, ale zase dámská část je fakt luxusní :) ... nic proti Rene Ruso, ale Selma je Selma (o Naomie Harris ani nemluvě). Prostě holky, drinky, zlodějny, západy slunce, sem tam dobrej fórek ... co chcete jinýho v neděli večer ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s pár nadprůměrnými fórky a prosycená takovou tou exoticky uvolněnou náladou, kterou je čas od času potřeba si dopřát. A je to radost sledovat prošedivělého frajera Brosnana, jak hláškuje kudy chodí a nic ho nevzruší (až na Salmu) a je radost sledovat Salmu, ať dělá cokoliv, nejlepší je ale sledovat je společně, protože to mezi nimi skutečně jiskří a ten párek zlodějů jsem jim fakt věřila. Nejvtipnější postavu má Harrelson ("Svět se dělí na lidi, co baví sledovat západ slunce, a na ty druhý") a konec je možná trochu slabší a předvídatelný, nemůžu ale dát o hvězdu míň, protože tenhle film je zároveň důkaz, že Salma je sexy i jako dredatej bezďák. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi po půl hodině, kdy se děj nikterak závratně nehýbe, mi bylo tak nějak jedno, kam se ústřední duo zlodějíčků a jejich stálý pronásledovatel budou ubírat.. Utápění se v nudě velmi schematického scénáře oddaluje charisma Pierce Brosnana, jeho občasné škádlení s urputným agentem FBI Woodym Harrelsonem (kde jsou ty jeho role???), svůdné křivky Salmy Hayek, jejíž angličtina sice stále není dokonalá, ale za to je v každém záběru sexy nasvícená a oděná tak, jakoby za rohem čekal fotograf prestižního módního katalogu. Brett Ratner už notně pokazil pokračování osudů doktora Lectera (Červený drak), který by byl bez kvalitních herců poloviční, po Singerovi navíc (bohužel) převzal X-Men 3, takže tenhle veskrze průměrný režisér uštědřil i tentokráte direkt divákovi trpělivosti, naštěstí si v téhle kriminální komedii (no, pousmál jsem se dvakrát - při rybaření a při postelové scéně obou pánů) na nic nehraje, využívá tropického ráje, kameramanovy invence (vypadá to jako Last minute), hereckých možností, pěkně se na to dívá, ale ráno člověk neví, o co konkrétně tam šlo. ()

Aldebaran 

všechny recenze uživatele

3* nebo 4*? ... časté dilema, přemýšlím, jestli by 10stupňová hodnotící škála pomohla, nebo jestli by pak rozhodování bylo ještě těžší :) ... film jsem viděl už 3krát (vždy s velkým odstupem) a 3krát jsem se dobře bavil, příjemná oddechovka s krásnou Salmou Hayek a několika výbornými scénami, umí zvednout náladu ... výsledek? 4* (ale slabší:) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • I když ve filmu nejsou volným okem postřehnutelné speciální efekty, jsou použity až ve 150 záběrech. (POMO)
  • Režisér Brett Ratner a herec Pierce Brosnan jsou kamarádi a chtěli spolu natočit nového Jamese Bonda. Když s ním ale neprošli u bondovských producentů, tak se pustili právě do tohoto filmu Když se setmí. (POMO)
  • Během filmování některých plážových scén byla venku taková zima, že šla hercům pára z pusy. (POMO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno