Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbení hrdinové animovaného příběhu Atlantida: Tajemná říše se vrací. Při první společné výpravě objevil Milo Thatch a jeho společníci legendární podmořské město, zachránil jeho obyvatele a celé království před nenasytnými dobyvateli. Teď se Milo, Kida a jejich přátelé připravují na další a ještě bláznivější výpravu, při které budou čelit tajemným a neznámým silám. Cesta je povede od prašných pouštích na jihozápadě až po ledovce v severních horách. Budou čelit gigantické mořské příšeře, tajemným duchům a mocným legendám. Kida navíc pozná skutečnou sílu mystického krystalu a bude se muset rozhodnout, zda srdce Atlantidy bude lépe navěky uchovat v temnotách nebo ho ukázat celému světu. Zadržte dech, vlak do Atlantidy právě vyjíždí a před sebou má zcela nová dobrodružství! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

swenyx 

všechny recenze uživatele

3 příběhy v jednom filmu, nevím co tvůrci čekali, ale takhle ne. S prvním dílem Atlantidy to kromě postav nemá žádnou spojitost a ještě je vidět velký úpadek v animaci, rozpočet na tenhle garbage asi moc velkej nebyl. Nejhorší je asi jak je to všechno strašně rychlý, nestihnu ani pořádně pochopit danou situaci a už se najednou díváme na další. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Preciznosti a propracovanosti prvního (do kin uvedeného) dílu se tento video sequel sice nepřibližuje, ale i tak jej nemohu hodnotit jinak než pozitivně. Tajemnou říši jsem si zamiloval zejména díky postavám, a proto jsem postavy Kidy, Vinnyho nebo Audrey rád viděl i v dalším dobrodružství. Absence uceleného děje mi nevadila (v podstatě se jedná o „kompilaci" tří epizod nerealizovaného seriálu Atlantis), vyprávění bylo dynamické a jednotlivé party vcelku atmosferické - obzvláště chválím part s Krakenem, ten mne jako malého dokonce i trochu děsil, a i po letech z něj sálá cosi „ponurého" :) Animace je na poměry laciného (rozpočet odhaduji na 5 mega USD) video filmu velmi dobrá, byť dechberoucímu vizálu jedničky (ta stála cca 100 mega) se pochopitelně nevyrovná. Milo´s Return není dokonalý, ale rozhodně je to jedno z těch povedenějších Disneyho direct-to-video pokračování. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky, tohle mě příliš nenadchlo. Až jsem byl překvapený, jak moc mě to nenadchlo. Tři kratší příběhy, v jádru sice velmi zajímavé, ale strašlivě blbě zpracované, navíc mi to připadalo jako špatně převlečený Scooby-Doo. Dvojka není napínavá, není ani příliš zábavná, animace je podstatně slabší, jediné, co se na dvojce povedlo je práce s postavami, která je skvělá. Přitom z těch příběhů je cítit potenciál, který ale bohužel zůstal nenaplněn. 47%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z tohohle udělal televizní seriál pro děti, bylo by to docela vděčné. Je to zajímavé, napínavé, protože zde postavy prožívají různá dobrodružství po celém světě. Jedná se totiž o tři povídky splácané do jednoho filmu, který díky tomu nepůsobí konzistentně. Ty postavy ale mají potenciál a jsou zajímavé. Jsem zvědavý, jestli se k nim u Disneyho někdy vrátí. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmového příběhu do dalších dílů se málokdy podaří, a ani zde to nevyšlo na sto procent. Film je rozdělen do několika nenosných segmentů, které spolu drží jen díky přítomnosti hlavních postav. Tři, čtyři díly do minisérie (o délce patnácti minut) by spíše byli akceptovatelným přílepkem k prvnímu dílu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco v prvním filmu namluvil Mila Michael J. Fox, v tomto příběhu jej namluvil James Arnold Taylor. (Terva)
  • Florence Stanley, která namluvila paní Packardovou, zemřela rod po skončení produkce snímku ve věku 79 let. (Terva)
  • Původně se film měl jmenovat Atlantida: Shards of Chaos a počítalo se s uvedením do kin – nicméně kvůli nízkým tržbám prvního dílu (2001) byl film – jako mnohá Disneyho pokračování – uveden rovnou na video. (Terva)

Reklama

Reklama