Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o tvorbe animovaného filmu SPIRITED AWAY, ktorý získal Oscara za najlepší animovaný film. Tvorcovia nás prevedú mnohými aspektami práce režiséra Hayao Miyazakiho a jeho skupiny mladých animátorov, cez varenie večere až po nahrávanie hudby či dabovania postáv. (mrksik)

Recenze (2)

J.Connor

všechny recenze uživatele

Obávám se, že se zde mluví o trochu něčem jiném. V české levné edici CESTY DO FANTAZIE od Intersonic, kterou vlastním je "film o filmu", jehož obsahem je to, o čem nadvakráte píše "mrksik". ART OF SPIRITED AWAY je dle Imdb a dalších zdrojů dokument především o vzniku anglického dabingu (proto zde jsou ti američtí herci). Film o filmu, kde mj. Miyazaki vaří večeři atd. má i jinou stopáž. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Film o kterém je, tedy Spirited away mi vytrhl dech svoji nádherou a navždy mě zařadil mezi následovníky a podpůrce pana Miyazakiho. On je člověk, který proměnuje bolest, kterou nevidíme ve vidoucí. Tolik mě zajímalo jak dokázal snímky, které zatřásly mým světem. Viděl jsem v něm vůdcovství, to jak se trápí s mladými lidmi. Neskutečnou práci, kterou vytvářejí v Japonsku. Rozšíření týmu. Styděl jsem se, když natáčeli zvuk. Tento dokument je hodnotný do budoucna, i když je časem trošku nudný. Spěchal jsem jinam, přesto jsem rád, že jsem si díky němu uvědomil jak moc pracné to je vytvořit takový film. On je legenda a stojí ho to dny a dny v práci. Chodí spát hluboko po půlnoci a na odpoledne chodí do práce. Má jinak posunutý režim. Závěrem úklona. Děkuji za vysvětlení pojmů vytváření takového filmu. Je to několikanásobně těžší než vytvořit normální film. Pracujeme s představivostí a to je přesně to, co Miyazaki umí. Hold Grold...arive vista my los lamos. ()

Reklama

Reklama