Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Doktory hrál Hugh Laurie už před světoznámým Dr.Housem - v šestidílném britském sitcomu Čtyřicítka na krku je sice jenom obyčejným obvoďákem, zato má kompletní rodinu a k tomu krizi středního věku. Navíc právě zjišťuje, ža asi slyší myšlenky druhých. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V každé pětačtyřicetiminutové epizodě je materiál na velmi vtipný dvacetiminutový britcom. Škoda, že ten kvalitní materiál je utopen v balastu, který je v tom lepším případě průměrně nijaký a v tom horším rovnou vrcholně trapný kameňáckým způsobem (několika minutový do nekonečna omílaný running „joke“ ve druhé epizodě s hemeroidy a holandským doktorem budiž smutným důkazem). Naštěstí vše zachraňují herci a celkový dojem rovněž značně vylepšují dvě závěrečné epizody, tam to je přesně takové, jaké to mělo být od samého počátku - soustředěné na postavy, citově fungující i uvěřitelné a navíc milé, trefné i vtipné. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

... a tak spolu všichni šťastně (soulo)žili až dosmrti. Přestože je Fortysomething v zásadě neskutečně přímočarou, upřímnou a (samo sebou) depresivní kronikou jedné velké krize středního věku. Z tohohle směru, i s vytrvalou podporou démonického Petera Capaldiho, každopádně na konto Fortysomething proudí jedině bonusové body. Bohužel zoufale nevytěžený humorný potenciál (potažmo velmi účelově vytahovaný sci-fi prvek alá Po čem ženy touží) u mě tenhle projekt naopak dlouho srážel a držel na pouhých třech hvězdičkách. Však ta vtipnost Fortysomething z nemalé části spočívala akorát v nadčasové paralele se sebevědomým Dr. Housem; a na tu vás upozorní vlastně už samotný "oficiální text distributora". Takže vesměs bída bídoucí no, škoda. Jakž takž to zachránila až povedená hypnóza. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipný a milý britský sitcom se skvělými herci! Kde jinde má Doktor House za syna Sherlocka Holmese (Laurie a Cumberbatch spolu je pro mě seriálové heaven). Hugh Laurie napsal a zrežíroval skvělou věc. Jeho humor a zdejší postavu miluju...a hlavně miluju Roryho Slippery, kterého hraje mladý Benny Cumberbatch. :) Ne ne ne! Má žena je v parku s lesbou....a kachnama :)) Na dospělého syna: Rory jdi do svého pokoje! -odchází- Páni ono to pořád funguje. -Po chvíli se vrací se sekerou.- :) Spolu s ostatní UK sestavou má jasná volba. :) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, kterému by slušela větší pozornost. Elegantně zpracované pocity doktora čtyřicátníka do 6 epizod, jsou akorát a děj není natahován do nekonečného množství dílů. Nejedná se o sitcom plný neustále vtipných hlášek, doprovázených umělým smíchem, ale nechává diváka samostatně si zvolit moment pobavení a úsměvu. Postavy jsou lidské a nenásilné. Herecké výkony jsou výborné. ()

magnolia 

všechny recenze uživatele

naprosto nechápu, proč je tenhle seriál tak zapadlý... hugh je tam (roztomile) nesebejistý. kluci - synové, i přes mé zaryté utvrzování okolí v tom, že nechci děti - mě donutili tohle tvrzení ještě přehodnotit. boží jsou i holky [prikovi]. a i když se smíchem asi neumlátíte, hlášek je tam habaděj... "máti ti nechala na ledničce číslo." "na které?" ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k seriálu byl inspirován stejnojmenným románem z roku 1999. (skudiblik)
  • Je veřejně známo, že postava Dr. House (Hugh Laurie) ze stejnojmenného seriálu Dr. House (od r. 2004) je v mnoha rysech inspirována Sherlockem Holmesem. Hugh Laurie, představitel Dr. House, si zde zahrál hlavní roli po boku Benedicta Cumberbatche, který později ztvárnil právě tohoto geniálního vyšetřovatele v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (Scelleton)

Reklama

Reklama