Reklama

Reklama

Hitler: Vzestup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Zrození ďábla (více)
Trailer

Velkoryse pojatý kanadský snímek mapuje životní cestu jednoho z nejhrůznějších diktátorů v dějinách lidstva od dob mládí až po jeho jmenování říšským kancléřem. Osobní neúspěch při snaze dostat se na malířskou akademii a válečný neúspěch jeho země v 1. sv. válce, kam narukoval, rozněcuje v mladém Hitlerovi nacionalistický fanatismus, provázený antisemitismem, chorobné vášně, které záhy přerostou v celoživotní posedlost. Pod jejím vlivem, využívaje celonárodní poválečné apatie a posléze i hospodářské krize, se v čele NSDAP pomalu, ale neúprosně vypracovává na politickém žebříčku, roste a sílí. O šílenství „jeho boje“, o jeho soukromí, ale i spolupracovnících a odpůrcích pojednává první díl výpravného snímku, jehož scénář je založen na pečlivě prostudovaných historických pramenech a jenž byl z velké části natáčen v Čechách. V druhé, závěrečné části tohoto životopisného historického snímku si Adolf Hitler kolem sebe pomalu utváří novou skupinu spolupracovníků, která ho bude provázet až do konce II. světové války. Zároveň se stupňují konflikty s jeho staršími souputníky, jako je např. generál Ernst Röhm, velitel oddílů SA. Na scénu se také dostávají dvě osudové ženy jeho života – jeho nevlastní neteř Geli a posléze i Eva Braunová… Titulní roli strhujícím způsobem ztvárnil britský herec Robert Carlyle, snímek sám obdržel mnohá ocenění, z toho dvě ceny Emmy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hitlerov život od dectva až po to, ako sa dostal k moci v Nemecku, zobrazený v 3 hodinách. V tomto filme sa zodpovedajú takmer všetky otázky ako napr, čím chcel byť ako malý, prečo nemal rád židov, za čo si zaslúžil železný kríž v I. svetovej vojne a hlavne to, ako sa postupne dostával k moci. Za vlastizradu išiel do väzenia kde napísal svoje pamäti a teda známu knihu MAIN KAMPF, v ktorej vysvetľuje svoje prejavy antisemitizmu a tiež nadradenosť nemeckej rasy Každý určite pozná Adolfa Hitelra, len v krátkosti pripomeniem že bol skvelý rečník, vedel si získať dav, bol to človek, ktorý bojoval za nemecky národ a ten ho za to miloval. Veľmi dôležité bolo, že so svojou politickou stranou NSDAP si získal robotnícky ľud, pretože robotníkov bolo vtedy v Nemecku najviac a keď zomrel prezident Haidenburg, dostal sa k moci a mohol neobmedzene vládnuť v novej nemeckej ríši. Toto všetko a ešte mnoho viac nájdete v tomto filme, všetko je to detailne zobrazené v tomto diele, ktorý určite treba vidieť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Robert Carlay v úlohe Hitlera nesklamal, skôr naopak. Bol dokonalí. A ešte keď sa k nemu pripojil Peter Stormare, o ktorého účasti som ani netušil, spokojnosť sa zväčšila. A o réžiu sa postaral tiež solídny remeselník Christian Duguay, ktorí z videofilmov (Screamers) a malých celovečerákov (The Art of War) prešiel na veľké TV projekty (Joan of Arc). Slušné spracovanie a herecké obsadenie. Horšie je to už s tou dĺžkou. 4 hod. je aj na koňa veľa. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Mnohými nenávidený, mnohými "milovaný" Adolf Hitler a jeho zrodenie je zachytené práve v tomto snímku... Prvé kroky mladého umelca, štúdia, vojenská kariera... proste počiatok. Adolf Hitler ako skvelý rečník, manipulátor, psychopat, revolucionár... človek mnohých tvári, ktorý ukázal čo dokáže spôsobiť "vojna"... Hitler je síce dobrý hlavný hrdina do každého filmu, avšak toto prevedenie mi nestačilo. Premárnený potenciál... 6/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Historicky zhruba presná freska o nástupe jedného z najväčších tyranov v dejinách. Skutočnosť že ide o televíznu produkciu si ani nevšimnete Carlyle, vám to totiž nedovolí. Rise of Evil je jeho one man show, ktorú zvláda bravúrne ( nedáme anketu či bol lepší Hitler Trojan alebo Carlyle ? :-) ). Tento film je hlavne memento pre budúce generácie, aby nedopustili aby sa psychopatickí niemandi "s víziou" dostali k absolútnej moci . V tom spočíva jeho význam i miesto v kinematografii. Chvíľu som rozmýšľal o absolútnom hodnotení, avšak toho Hitlerovho súkromia bolo trochu viac než by som od filmu snažiaceho sa zmapovať dejiny očakával, v tomto za fenomenálnou Konferenciou vo Wansee Duguayov Rise of Evil zaostal. 9/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tvářil se citlivě, jako žena toužící po souloži. Tak husté komentáře bych v dokumentu nečekal. Prvních 25% dokumentu je nabito zajímavými postřehy. Pak přijde na řadu nudná a monotonní část o Hitlerově vzestupu a proslovech. Ikdyž zrovna tady chápu nadšení "fanoušků" kvuli velkému množství obrazových materiálů. No a poslední část se bohužel mění jen v obyčejný rychlokurz o průběhu druhé světové války, nepřinášející nic co bych už mnohokrát neviděl jinde. Celkově nepovažuju dokument za nijak ohromující a od režiséra poměrně kvalitních hraných filmů jsem čekal mnohem víc. Škoda, že se Vzestup zla nedrží celý na výši úvodní části. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Jako kulisa filmu posloužila i Praha. V jednom záběru je i vidět část Pražského hradu, nacistický průvod také stoupá k Národnímu muzeu. (JerryPilsen)
  • Po neúspešnom prijatí na umeleckú školu vo Viedni, sa Hitler venoval maľovaniu pohľadníc, ktoré potom predával na ulici. (vander19)
  • Hitler necítil nenávisť len k židom, rovnako ju pociťoval aj voči komunistom a Slovanom, ktorých vo svojej knihe „Mein Kampf“ označil za šváby, ktoré treba udupať do zeme. (vander19)

Reklama

Reklama