Reklama

Reklama

Hitler: Vzestup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Zrození ďábla (více)
Trailer

Velkoryse pojatý kanadský snímek mapuje životní cestu jednoho z nejhrůznějších diktátorů v dějinách lidstva od dob mládí až po jeho jmenování říšským kancléřem. Osobní neúspěch při snaze dostat se na malířskou akademii a válečný neúspěch jeho země v 1. sv. válce, kam narukoval, rozněcuje v mladém Hitlerovi nacionalistický fanatismus, provázený antisemitismem, chorobné vášně, které záhy přerostou v celoživotní posedlost. Pod jejím vlivem, využívaje celonárodní poválečné apatie a posléze i hospodářské krize, se v čele NSDAP pomalu, ale neúprosně vypracovává na politickém žebříčku, roste a sílí. O šílenství „jeho boje“, o jeho soukromí, ale i spolupracovnících a odpůrcích pojednává první díl výpravného snímku, jehož scénář je založen na pečlivě prostudovaných historických pramenech a jenž byl z velké části natáčen v Čechách. V druhé, závěrečné části tohoto životopisného historického snímku si Adolf Hitler kolem sebe pomalu utváří novou skupinu spolupracovníků, která ho bude provázet až do konce II. světové války. Zároveň se stupňují konflikty s jeho staršími souputníky, jako je např. generál Ernst Röhm, velitel oddílů SA. Na scénu se také dostávají dvě osudové ženy jeho života – jeho nevlastní neteř Geli a posléze i Eva Braunová… Titulní roli strhujícím způsobem ztvárnil britský herec Robert Carlyle, snímek sám obdržel mnohá ocenění, z toho dvě ceny Emmy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je nářez. Úžasný televizní film, ve kterém nechybí ani herecké hvězdy. Jmenovitě Carlyle je jako Áda úplně přesvědčivý. Stejně mi ale film neodpověděl na otázku, jak je možné že takový směšný zakomplexovaný vzteklounek dokázal zfanatizovat většinou celého národa a to včetně ineligentů. V kontextu současné politiky je zajímavé porovnávat Hitlera s Bushem, ten ale zblbnul jen půlku národa. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu - a v tuhle chvíli na to přistupuji a budu tomu věřit - že takhle to s Hitlerem do chvíle, než už naplno řádil a likvidoval, skutečně bylo. Z bezvýznamného chcípáčka se stalo monstrum, před kterým se všichni třásli a může se to zdát neuvěřitelné a absurdní, ale stalo se to, není to sci-fi, přestože u filmu nepřestávám kroutit hlavou a říkám si , že to přeci nemohla být pravda, i pokud jde o lidskou naivitu a lehkomyslnost. Robert Carlyle je mimořádně přesvědčivý, ráda bych řekla, že je to skvělý film, pokud jde o podání jistě, ale jinak......otřesné. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Chorobně žárlivá zrůda využívající moderních technologií, jehož milenky spáchaly sebevraždu, mediálně známá jako bohatý státník, morálně bezúhonný, muž tíhnoucí k rodině. Stal se "idolem starších žen, které o něj chtěli pečovat, a mladých, které v něm viděli otce". Svérázný protest Němců proti globální ekonomické krizi. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Arrow: vsichni ti opravdu moc dekujem za tve nadherne, neobycejne a dechberouci zazitky. Cpat se dopredu se urcite vyplatilo, aby si obecenstvo mohlo vychutnat tvuj herecky talent, ktery jsi jiste mohl v plne parade rozvinout jako komparsista....no dobra ted vazne (pro ty co to nepoznali - to predtim byla ironie). Opomenu fakt, ze to povazujes za jeden z nejlepsich filmu co jsi videl a ohodnotil jsi ho 3*. Ale lidi, takoveto komentare si opravdu muzete posetrit na debatu s kamosema na ucnaku. Zvlast k takovemu vybornemu filmu, jakym H:TROE jiste je. Na TV film opravdu brilantne zpracovano a jedna z nejlepsich roli R.Carlylea, jeho Ada je asi ten nejvernejsi, jakeho jsem kdy videl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Robert Carlay v úlohe Hitlera nesklamal, skôr naopak. Bol dokonalí. A ešte keď sa k nemu pripojil Peter Stormare, o ktorého účasti som ani netušil, spokojnosť sa zväčšila. A o réžiu sa postaral tiež solídny remeselník Christian Duguay, ktorí z videofilmov (Screamers) a malých celovečerákov (The Art of War) prešiel na veľké TV projekty (Joan of Arc). Slušné spracovanie a herecké obsadenie. Horšie je to už s tou dĺžkou. 4 hod. je aj na koňa veľa. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně odehrávající se na bojišti v Belgii v červenci 1918 oznamuje poručík Guffman (Brendan Hughes) Hitlerovi (Robert Carlyle) své převelení na východní frontu. Německé císařství uzavřelo 3. března 1918 s Ruskem separátní mír, v důsledku čehož východní fronta již nemohla existovat. (vangobseck)
  • Jako kulisa filmu posloužila i Praha. V jednom záběru je i vidět část Pražského hradu, nacistický průvod také stoupá k Národnímu muzeu. (JerryPilsen)

Reklama

Reklama