Reklama

Reklama

Bungalov

(festivalový název)
  • Německo Bungalow
Trailer

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Paul je rekrutem v armádě a na zpáteční cestě z manévrů zběhne. Nedovoleně se vzdálí od svého oddílu a usadí se v bungalovu svých rodičů – v zemi nikoho na vesnici v Hesensku. Ale domácí dovolená se začne brzy komplikovat: hledá ho Bundeswehr, přítelkyně Kerstin se s ním rozejde a neočekávaně se vynoří jeho bratr Max se svojí dánskou přítelkyní Lene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dezerce je závažné rozhodnutí, které vyžaduje nějaký plán, cestu a směr. Zdá se ale, že Paul nemá nic, co by vědomě chtěl, a nakonec zjišťuje, že ani o co se opřít. Samé shnilé ploty... Nedávno mi o své dezerci v osmdesátých letech vyprávěl můj nový soused. Dezertoval i s autem a zbraní, měsíc se potuloval po kraji, pak ho chytili a zavřeli; myslím, že říkal, že na rok. Paul vyvázl asi lépe, pokud se dá říct "vyvázl". ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Získal si mé sympatie, chlapec. Zřejmě tím, že jsem svého času taky uvažoval o dezerci... a to jsem na vojně ani nebyl. ;-) Každopádně k Bungalovu, a se spoilery, přesto si myslím, že se nic nestane, přečte si jej někdo, kdo film neviděl. Nechystám se vám říct, jak film skončí, spíš v jakém duchu se nese. Tedy Bungalov je, Bungalov je dalším ze zlomových filmů mé kariéry filmového diváka, a to tím, že se zde vlastně nic neděje, nic extra zajímavého se Paulovi ni ostatním nestane, a já přesto uvažoval o páté hvězdičce; to se mi doposavad nestálo. Taková ta nesnesitelná lehkost (dnů kdesi v Hesensku), hmm, a tichá rebelie, to je to, co mě dostálo. Ta účast na LFŠ 2015 fakt nebyl marný podnik. :-) 80% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Toto je už tretí nemecký film, čo som videl za posledný týždeň, v ktorom badám, podľa mňa, pre Nemcov netipický trend. Namiesto dôrazu na dej, budovanie atmosféry. Je až neuveriteľné, že sa to prejavilo dokonca aj v 1 rozprávke natočenej podľa Grimmovcov. Nemám nič proti atmosférickým filmom, len si myslím, že Nemcom oveľa lepšie idú tie, v ktorých hrá prím dej. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama