Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejprve přijde nápad - a to vskutku originální. A poté zvědavost, kterou cestu z mnoha možných si mladý scénárista a režisér v jedné osobě Omar Naim vybere. On dané téma zpracoval více přemýšlivě. Film mě skutečně přinutil k zamyšlení: je implantát nedobrovolně vpravený do hlavy dítěte a zaznamenávající celý jeho život, aby si ho v upravené podobě, tzv. finálním sestřihu, ve vybraných světlých okamžicích, které si vyberou, jeho nejbližší pustili jako formu rozloučení po jeho smrti, dobrá věc? Chtěl bych já sám mít takovýto implantát? Dokázal bych žít s vědomím toho, že jakoukoliv věc, událost, kterou v životě prožiju, si někdy bude prohlížet nějaký cizí střihač a voyeursky hodnotit můj život, aby vybral to nejdůležitější pro mé blízké? Kam až sahá právo člověka na soukromí? A tak dále. Film není žádnou adrenalinovou řežbou, není to něco, co by vás nadzvedlo ze židle, ale přesto plní svůj účel. Skvělý a bezchybný výkon Robina Williamse vše podtrhuje. || PS: Druhé zhlédnutí o 6 let později mě již tolik nenadchlo. Možná za to mohlo mé jiné rozpoložení, každopádně si myslím, že film měl větší potenciál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další film, na který jsem dostal doporučení, ale bohužel nepřinesl kýžený zážitek. Nejvíc mě prudil námět - sice originální ale smysluplnost profese hlavního představitele, kolem kterého se vše točí, je opravdu mizivá, natož věrohodnost toho že by se dali prohlédnout zásadní zážitky života v pár dnech a sestříhat je v celovečerní pohřební film. Ani scénář, který to vše zabaluje není bůhví jak dobrý a dost plytký. Na mých výsledných dvou zářivějších hvězdičkách se to udržuje jen díky budované atmosféře, občas netradiční kameře a slušným hereckým výkonům. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se nesetkal s filmem, který svůj nadměrný potenciál takto promrhal. Příběh se točí pořád jen kolem herecky bezradného Robina Williamse (vážná role v Insomnii byla zřejmě náhoda) a namísto zkoumání technologie a jejích možností se film věnuje jeho nepříliš jímavé minulosti, případně jeho oplétačkám s demonstranty. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Implantát ZOE. ,,Všechno co vidíte umíme zaznamenat!“ Alan Hakman je střihač. Dokáže zhlédnout věci, na které jiní nemají žaludek. Po smrti vezme nahrávku života a u udělá z ní Vzpomínku. Co na tom, že výsledkem je třeba lež. Je to práce. Tak jako ,,Vzpomínka na pana Bennistera“. Ale každej má svoji špatnou vzpomínku...... . Originální příběh, bezvadnej R.Williams, o napětí se stará ,,jeho“ tragická událost. Ač se to může zdát málo, díky režii, hudbě a kameře jste stále udržování v takovým zvláštním napětí. A pak je konec a mě bylo líto, že to končí takhle neskutečně divně. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Tak výborný námět a tak zprasený výsledek. Nápad s očním implantátem, který "nahrává" celý život svého nositele a pak je na tzv. střihači, aby pozůstalým sestříhal a vlastně zrežíroval jeho dosavadní život, je tak nosný, že bych ho rozdal několika svým oblíbencům a dal jim limit 20 minut. Vzniklý povídkový film byl mohl být parádní exkurzí do tvůrčího myšlení a uchopení tématu. Trauma střihače? Vizuální jízda? Božský komplex? Neurotické šílenství? Sen voyeura? To vše mohlo být, kdyby... Výsledný tvar trpí bezradností scenáristy a neschopností udržet z počátku slušně vybudovanou atmosféru. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama