Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

Shit 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda a děsná kravina. Triky se od prvního dílu prakticky nepohnuly kupředu, což je docela smutný a herci jsou vesměs trapný a nebo dementně namachrovaný, což pak vyústí v sraní na to co se našim "hrdinům" stane. Krom toho to postrádá, ne snad kvalitnější, jako spíš vůbec nějakej příběh. Prostě kravina na entou ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +sem tam prostředí, film mě nijak neurazil, já říkám námět -film nijak nenadchne, celí je to jedno velký klišé, tak nějak vyšumí/// No na film jsem se hodně těšil, dokonce jsem tehdy zvažoval návštěvu kina. Nakonec jsem dal přednost VHSce. No a řeknu to na rovinu, rád bych dal filmu 3*. Přeci jen když zavřu všechny 4 oči, tak jsem se alespoň nenudil. Film mi utekl rychle, jen postrádám větší hloubku. Prostě dalo se z toho vytřískat více. Třebas herci, tady nijak neoslní, ani herectvím (já křičím protože vidím hada, pořád křičím) ani obsazením, ale kdo ví, třebas za 5 či 10 let se na to rádi podíváme a řekneme si jak byl ten herec tehdy mladej (viz. Owen Wilson v původním filmu). Slušná je jen atmosféra, která téměř vyděsí, určitě více než ty anakondy. Jinak mírné překvápko na závěr, vždy přežije hlavní hrdina a hrdinka, tady je tomu jinak. PS: Za všechno může ta opice. I za celí tento film :-)/// Celkem 49%/// ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na kterých člověku v podstatě nic nevadí, ale který je tak strašně nezajímavý, že je vlastně úplně zbytečný. Všechno, co tento film nabízí, už to bylo v lepším provedení. Koukat na Anakondu 2 opravdu nemá smysl. Koukněte místo toho třeba na Plán 9 z vnějšího vesmíru, kde můžete alespoň žasnout. ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je napětí, akce, dobrodružství, vtip a ještě mnohem víc. Skvělé digitální efekty velkých anakond, které vypadají jako pravé doplňují záběry fascinující krajiny Bornea. Pokud se někomu tento film nelíbí, tak ať se podívá na 3. a 4. díl. Možná se mu zalíbí více. Toto velkolepé dílo je zároveň i jeden z mála pořádných filmů s obřími hady, které já tak zbožňuji. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já vůl na to vůbec čumím :o) Scenář, který by dokázal usmolit i šimpanz po lobotomii a v poslední třetině smrtící dávka klišé, kterou těžko rozchodí i otrlý divák, pro kterého je sledování béčkové produkce denní chleba. První polovina, kdy si expedice jen tak plave po řece a příběh se vine především v konverzační rovině, se dá ještě s jistou dávkou tolerance přežít. Ale s nástupem anakondy, zhruba 40 minut před koncem, přichází na scénu Mr. Klišé a závěrečná noční sekvence - střetnutí s hady a zúčtování s padouchem - je vrcholem scenáristické demence a nevkusu a urážkou každého aspoň trochu myslícího diváka. Peněz na triky bylo málo a tak se tu digitální anokonda mihne všehovšudy asi čtyřikrát, vždycky na zlomek sekundy (a vlastně chce se říci - díky bohu!). Ještěže veskrze podprůměrní herci ze sebe třesou přemoudřelé a objevné hlášky typu "Tady může být sežráno všechno. To je džungle.", nebo "Jestli to má vchod, musí to mít i východ.", jinak by ani nebylo čemu se zasmát. Nejstrašnější na celé věci ale je fakt, že se tahle filmová břečka při nákladech 20 milonů a celosvětových tržbách 64 milionů v pohodě zaplatila. Případné zájemce o tento výtvor skutečně varuji, a pokud bez té přerostlé užovky opravdu nemůžete být, kupte si raději gumového hada a cákejte si s ním ve vaně. To bude určitě mnohem zábavnější... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Gail Stern (Sali Richardson-Whitfield) přijela na začátku filmu vozem německé značky Mercedes Benz 450SEL vyráběným v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)
  • Slušných 12,8 mil. dolarů si během úvodního víkendu (27.-29.8. 2004) odnesl 25 milionový sequel filmu Anakonda z roku 1997. Po víc jak měsíci promítání si na konto připsal téměř 33 milionů. (imro)
  • Scénáristi Ed Neumeier a Michael Miner mají za sebou i lepší časy, napsali spolu například Robocopa. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama