Reklama

Reklama

Noam Chomsky: Rebel Without a Pause

(TV film)
všechny plakáty
Kanada, 2003, 74 min

Režie:

Will Pascoe

Scénář:

Will Pascoe

Hrají:

Noam Chomsky

Obsahy(1)

Táto krátka mozaika postavy svetoznámeho lingvistu, rečníka a komentátora ponúka zbežný náhľad na jeho postoj k celému spektru tém, od kritiky vzdelávacieho systému až po zahraničnú politiku USA. Materiál z jeho prednášok je ešte doplnený náhľadom do jeho života prostredníctvom rozhovorov s jeho manželkou (zároveň i manažérkou), aktivistami, vydavateľom, akademikmi atď. Spája tak teda sondu do jeho súkromia s prezentovaním svojho pohľadu na procesy, ktoré (nielen) v súčasnosti hýbu svetom. (wipeout)

(více)

Recenze (2)

Danula13 

všechny recenze uživatele

Noam Chomsky má můj obdiv. Tento židovský profesor, filozof a myslitel je známý svou trefnou kritikou amerických i izraelských elit a jeho knihy patří vždy mezi bestsellery. Neokonzervativní a sionistické kruhy v USA a Izraeli mu nemůžou přijít na jméno, do Izraele má dokonce zakázán vstup. ()

Trumper 

všechny recenze uživatele

Jak se praví v Obsahu, jedná se pouze o zběžný náhled na Chomského postoje k některým tématům. Pokud se o Chomském chcete dozvědět něco víc, raději si pusťte jeho rozhovor v HP Civilizace.___ Z dokumentaristického hlediska nemá snímek mnoho co nabídnout, na druhou stranu témata, kterých se dotýká, jsou v dnešní době snad ještě aktuálnější než skoro před 15 lety. /60+% ()

Reklama

Reklama