Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastupte na palubu bombardéru B-29 s Kapitánem (Dennis Hopper) a jeho bláznivou posádkou z bývalých vietnamských veteránů v čele s elektronickým géniem „Dokem“ Teslou (Michael J. Pollard). Na palubě si zařídili nelegální televizní stanici S&M TV a záměrně ruší oficiální vysílání, a to tak, že odvysílají ve stejný čas vlastní necenzurovanou verzi dané události. Televizní komando je připraveno dokonce s letadlem i spadnout, ale až po dovršení své poslední mise: diskreditaci skvělé političky Wilfy Westinghouse a její politické kampaně. Zdá se, že přece jen není tak dobrá a možná ani není politička... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za to shoří v pekle. - Tam už oni přece byli." Veteráni vietnamské války si svým peklem zkrátka prošli a protože život není jen létání, hulení a rock´n´roll, tak se vydávají do boje s prezidentskou kandidátkou, kterou už trochu svrbí koule z toho, jak moc chce další válku. Mně tedy tento snímek nepřipadá moc dobrý, chvílemi se za jeho trapnost dokonce i stydím, ale jeho angažovanost je mi hodně blízká. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Satirická, protiválečná magořina funguje jen částečně. Není to dotaženo ad absurdum, jak by si taková látka žádala. Takže i mé hodnocení je jen průměrné. ()

Reklama

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

To co malo, akoze byt? Toto mala byt, akoze komedia? Ani omylom, nic som vo filme nepostrehol, ze by to malo aspon nejaky naznak humornej situacie. A sci-fi? To hadam nemyslia vazne. A kde by som zaradil tento film? Ani sam neviem, pretoze to bola chaoticka splatanina vsetkeho mozneho, ale nie dobreho filmu. Pre mna to bol osobne velmi nudny film s kopou magorov, ktory mi pekne liezli na nervy. Velka skoda mojho drahocenneho casu, ktory som obetoval tejto sracke. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Každá kocovina je jiná, každopádně nikdy to není nic příjemného a Amerika se z kocoviny zvané Vietnam probírala hodně dlouho. V reakci na válku hlavně díky veteránům, kteří si své noční můry, svá zranění i svá postižení přinesli zpátky do svých domovů (pokud tam nepřiletěli před skončením operačního turnusu v cínové rakvi) vzniklo velké množství filmů právě v osmdesátkách. To se naplno projevilo jak šíleně se v myslích mladých mužů prokopírovaly hrůzy co viděli nebo co dokonce sami páchali. Navíc bylo mnoho těch co byli povoláni z těch nejchudších komunit a nedej bože když po návratu potřebovali trvalou lékařskou péči. Pak se najednou zjistilo, že voják se hodil, ale postižený veterán je spousta peněz a na léčbu nemá nárok. Tohle vše spolu s tím co se dělo tam na druhé straně polokoule ve věčně vlhkých džunglích vedlo k jedinému možnému závěru k jakému dospěje každý po nějaké té velké a krvavé válce. Už žádnou další válku. A tak vznikla celá řada protiválečných snímků ať už čistě válečných, kde jsou brutality a smrt naturalisticky ukazovány aby to divákem otřáslo, nebo psychologické. A tohle je jeden z nich lehce líznutý do komedie. Svým způsobem je to fakt ulítlost (vždyť se to odehrává na palubě B29:-) jakou hned tak neuvidíte. Přesně jak píše uživatel krvavamera - je to fakt podobné všem zmíněným snímkům, přičemž hlavně Dr. Divnoláska je také hodně protiválečný varující před atomovým běsněním v šedesátých letech Studené války. Tady je vše přitaženo za vlasy takže je to třeba brát jako tokovou hodně zhuleneckou jízdu, vlastně let. To vše v ohozu osmdesátel, kdy TFT displaye ještě nahrazovaly nekonečné řady blikající LED kontrolek a zeleně podsvícené obrazovky. Poselství je jasné. Bohužel dějiny ukázaly, že když se o klid ve světě nestará četník jménem USA, začne si nároky dělat někdo jiný také velký, ale leckdy rudý nebo mávající vlajkou s půlměsícem. A když už bych si tedey já osobně měl vybrat četníka, tak tozhodně toho co Evropu vysekal ze dvou světových válek a v té druhé osvobodil od japonské imperiální okupace i polovinu světa. Superfotress, který byl pro mne vlastně hlavním lákadlem se ve filmu objeví. Dal bych nevím co mít tu zaoblenou hliníkovou krásku B - 29 tehdejší skutečný vrchol inženýrství na konci čtyřicátých let, někde na zahradě a udělat si v ní pohodlné doupě :-). Dávám za 3 vstupy SM ! * * * ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Ale tohle se nedělá! Tenhle film je fakt "dokumentem svý doby". Trauma z Vietnamu nikdy nebylo bolestnější? aneb Piráti na vlnách + Červený trpaslík + Přelet nad kukaččím hnízdem + Tootsie + Dr. Divnoláska prolitý sítem nějakýho hodně ale hodně béčkovýho scifka = voilá, Šílená Amerika! Fůra zajímavej detailů, napraskánejch dohromady dost nekonzistentním způsobem, kterej fakt nefunguje. Nefunguje jako komedie ani jako nic jinýho. Ale kvůli těm fakt zajímavejm (opravuji, často skvělejm) detailům a vychytávkám a skvělému 80s feelingu plnýmu pípajících kontrolek rozhodně stojí za to tenhle naprosto ulítlej film nezavrhovat. Bonus: Oprava motoru. Za provozu. A mluvíme tady o bombardéru, což je (pro ty méně znalé) letadlo. No a druhá věc: jeden by řek, že vykradli Douga s Naylorem, ale vzhledem k datu vzniku snímku bude pravda o téměř přesně okopírovaných hláškách z Red Dwarfa někde jinde. Suma sumárum, tenhle film je tak špatnej, až je... pořád strašně špatnej, ale to mi nezabrání podívat se na něho znovu! (narozdíl od některejch jinejch filmů třeba). ;) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama