Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Rover 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig mě opět přesvědčil, že je podprůměrným hercem, jinak mě však Layer Cake velmi mile překvapil. Povedená gangsterka o těch, kteří tahají za nitky osudu a o loutkách, které žijí v iluzi svobodného rozhodování. Svižný a zábavný film. HUDBA: Ilan Eshkeri, Lisa Gerrard - soundtrack jsem poslouchal docela intenzivně už před filmem, takže jsem byl hodně zvědav, zda byl potenciál využit. A věřte, že byl. Eshkeri byl tou dobou ještě holobrádek, ale s určenou látkou si poradil skvěle. O Gerrard není potřeba dlouze psát, snad jen že Layer Cake Aria je odzbrojující, ale zapomínat by se nemělo ani na instrumentální skladby, která pro film skládala... Ve filmu však uslyšíme množství osvědčených hitů a všechny skvěle použity. Hudební složka tak nemálo připomíná filmy M. Manna... už jen kvůli soundtracku se na film vyplatí podívat! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitní klasická britská gangsterka o milionu čórklých koláčů. Scénáristicky je film zmáknutý, nemůžu říct ani půl slova, jenže pro gangsterku potřebujete pořádný drsňáky nebo charismatiky, a to se tady teda vůbec nepovedlo. Craig svou roli ještě zvládá bez problémů, protože hraje chytráka, ale ze zbytku osazenstva se mi nelíbil snad kromě Colma Meaneyho vůbec nikdo, kdo by z titulu své role dokázal budit respekt. Ve výsledku je to ale možná pontičkářství, takže hodnotím nadprůměrně, ikdyž osobně bych doporučil jiné filmy s drsoňama (viz. sekce na profiul). 80% ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Matthew Vaughn je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a mimo druhého Kingsmana jsem nikdy neměl pocit, že by se držel zkrátka a nedával do svých filmů maximum svého umu. Jeho Hollywoodský debut však má pár slabších míst a jde citelně znát, že jeho dravost nebyla tak rozjetá jako u novějších kousků. Pořád jde o štýlo, jenž má neodolatelný charakter drsné kriminálky alá styl kolegy Ritchieho a pořád to má hrst parádních dialogů, černých fórků a nápaditých přechodů. Craig tu šlape daleko víc než v Bondovkách a uteče to jedna dvě. Ale pořád je to prvotina. A vím, že to umí ještě o level líp. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Brilantní styl s městským odérem, podmanivým tempem a opětovný důkaz, že ve Velké Británii zvládají tenhle subžánr (?) nejlépe. Figurky fungují, stejně jako komplikované proplétání osudů několika hrdinů a i ten černý humor, kterého je vpravdě poskrovnu, cloumá s bránicí nad očekávání dobře. Vzhledem k obsazení režisérského postu se nedá vyhnout parafrázování jednoho kultu „Vždy jsou dva – mistr a žák“. Otázkou je, jak to bude vypadat za pár let, protože tohle je opravdu silný nášlap...9/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neřídím světovou odborovou centrálu drogových dealerů a vlastně je ani všechny osobně neznám, ale přesto mám jistou pochybnost o tom, že se mezi nimi vyskytuje solidní a inteligentní podnikatel, který se tváří jakoby pro něj nebylo myslitelné neplatit spotřební daň z provedených transakcí. Navíc si myslím, že světu by bylo o něco lépe bez sympatických i nesympatických prodejců narkotik, což mi neumožnilo užít si tento snímek bez předsudků, ale přesto jsem si dokázal bystře všimnout, že se jedná o jednu z těch lepších gangsterek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jamie Foreman, představitel Duka, je synem Londýnského gangstera Freddieho Foremana, Který byl zapleten v roce 1983 do v té době největší bankovní loupeže v Británii, za kterou si odseděl 9 let. Mezi jeho další zločiny patřilo zastrašování svědků, nájemná vražda, a vražda zločinců Franka Mitchela a Tomyho Markse. (Caaslav)
  • Ve filmu zazní slovo fuck a jeho další podoby celkem 201krát. (Frankooo)
  • Během celého filmu se nedozvíme jméno hlavního představitele, kterého ztvárnil Daniel Craig. Dokonce i v závěrečných titulcích jsou vedle jména Daniela Craiga pouze čtyři křížky. (campix)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama