Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Wayne se vrací domů a společně s bratry nachází rodný ranč v cizích rukou. Johna Eldera, který v Clearwateru právě pohřbil svou matku, zastaví šerif a radí mu, aby toto místo rychle zase opustil. Kromě toho mu sdělí, kde se může sejít se svými třemi bratry. Když mu pak řekne, že se Elderův ranč zatím stal vlastnictvím Morgana Hastingse a že jeho otec krátce předtím zemřel za podivných okolností, vydají se po shledání všichni čtyři bratři za Hastingsem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mezi westerny jde o zcela průměrný počin, který nějak neoslnil ani samotnou zápletkou – ale spíše celkovým zpracováním. Hudební doprovod nebyl špatný, herecké obsazení slušné, ale některé situace působily spíše směšně. Dojde na pár přestřelek, pěstních soubojů i zradu, ale v rámci žánru znám mnohem lepší a kvalitnější filmy. John Wayne taky nebyl zrovna v nejlepší formě (o čemž svědčilo i jeho nedávné zranění před natáčením a v některých scénách působil dost nemotorně). Potěší menší role Dennise Hoppera (leč neměl moc prostoru) a záporák George Kennedy nebyl moc využitý. Obyčejný průměr, nic extra. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,333,333Tržby Celosvetovo $-║ Skôr dráma než klasický prestrelkový western, čím sa John Wayne drží na uzde ale nevadí, príbeh slušne podfarbený má čím zaujať a udrží v napätí, hudba od Bernsteina delikatesa. /80%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa zdá, že J. Wayne netočil nič iné len westerny. Je však jasné, že ich natočil požehnane. Tento je z jeho menej typických, pretože tu nie je sám, ale jedným zo štvorice bratov, ktorým niekto zavraždil otca a ich mamu obral o farmu. Nepochybujte o tom, že J. Wayne to určite zistí a vinníkov pošle na druhý svet... Cesta k cieľu niekedy býva zaujímavejšia než samotný cieľ a tento film nebude pre westernového fanúšika stratou času. V menšej roli sa blisne D. Hopper. Postupne odškrtávam Waynove westerny, ale ťažko povedať či ich do konca svojho života uvidím všetky.80%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené, ale to u tohohle žánru vždy nerozhoduje. Klasický souboj zla ( bohatý vlivný občan města ) s dobrem ( bratři a slušný šerif ) v tomhle filmu funguje jako vždy, ale není to ta klasika. Nedokážu přesně říct, proč se z tohohle snímku nestalo Rio Bravo nebo El Dorado. Všechny předpoklady jsou, ale někdy to tak nedopadne :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Podobné princípy a vzťahy ako vo "vrchole intímneho parťáckeho westernu" Rio Brava, všetko v súčasti morálnej a služobnej cti a samozrejme, so silnými osobnými príbehmi. Avšak kúzlo z toho naj, čo priniesli niektoré divácke kanóny a chlapácky korektné spomínané filmy to nedosahuje. Už ťažko toto privedie mladého fanúšika k Elderovým, ďaleko menej faktorov, pre ktorých by ich to malo zasiahnuť, oné skupinky fanúškov sú skôr z radov starších pamätníkov. Okrem toho, nepríde ani na pamätihodné odbočky, ktoré by ho dostali nad tú povestnú naratívnu konklúziu, ktorou sa tie niektoré jednoduchšie story z divokého západu prezentujú a ktoré by ho vytrhli iným smerom. Slušná norma, bez nadstavby. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Wayneův dvojník Chuck Roberson nahradil George Kennedyho ve scéně, kdy John Elder (John Wayne) praští Curleyho (George Kennedy) toporem od sekyry. (Mol)
  • Tento film je označován jako návrat Johna Wayna, který čtyři měsíce před tímto filmem prodělal operaci, při které mu byly odstraněny dvě žebra a levá polovina plíce, protože mu v roce 1964 byla diagnostikována rakovina plic. Chtěl dělat všechny kaskadérské kousky, aby všem ukázal, že ho operace nijak nezpomalila. (Mol)

Reklama

Reklama