Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film se snažil o zkřížení několika jiných, např. "Sedm" a "Občan X". Atmosféra takováto skutečně byla. Jen mi vadily "neprožité" vraždy (možná za to mohl retrostyl snímku), málo byla vidět policejní práce (zvláštní, že případ nepřevzala FBI) a nebyl vidět vrah. Což možná dodávalo snímku na autentičnosti a působivosti. Mně ale vadilo, že divák neví něco víc než policie. Ale možná o ten trpký pocit zde šlo. Dívatelný film, kterému ale určitě do nadprůměru dost chybí. PS: Ještě bych chtěl dodat jednu zásadní věc: připadalo mi, jako by syn vyšetřujícího policisty byl chytřejší jako celá policie sama. A to měl tak 10 - 12 let. Takže celkem smutné a nevím, zda to do filmu vůbec mělo patřit. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vrah Zodiak čeká na to, až se o něm natočí dobrý film. Říkají v dovětku na konci tohoto filmu. Jestli je toto dobrý film se těžko hodnotí. Ačkoliv jsem neviděl novější a věřím, že povedenější verzi, mohu alespoň potvrdit to, že špatný rozhodně není. Divákovi má co říct a nejen, že se snaží jít přesně podle informací, které od něj dostali, ale občas také solidně šokuje. Jen se mi zdá, že se autorům nepovedl jeden důležitý bod. Z onoho vraha jsem neměl vůči němu takový respekt, nebral jsem ho nijak vážně ani se nedočkal temnotemného průběhu, v což věřím, že vláda si s ním víceméně užívala. Nebyl jsem zas tak šokován, když předčítali dopisy, které od nich dostali ani jsem se nijak nehroutil. Rozhodně to bylo velice zajímavé a působivé, ale atmosféra mi nepřišla nijak půvabná vůči příběhu, který jí rozhodně mohl napomoci. Viděl jsem ho proto, že je to první film o něm. Zajímavé je, že se u nás objevil až v době, kdy se dostal do kina ten druhý, takže ten první je u nás prakticky druhý a ten druhý první. Prostě je v tom velký zmatek. Jasné je, že se vrah dočkal a třeba se mu líbili oba kousky. --- Chci ohlásit vraždu . - Pane, kde jste... - Ne, dvojitou vraždu. Najdete je severně od ředitelství parku. - Dobře, pane... - Jsou v bílem Volkswagenu Karmann Ghia. - Můžete mi blíže popsat místo nálezu ? Pane ? Slyšíte mě, odkud voláte prosím ? - Jsem ten co to udělal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak Zodiac stále čaká, kým o ňom natočia dobrý film, tak môže podľa mňa čakať ďalej, pretože ani tento a ani Fincherov očakávaný trhák nepriniesli očakávanú úrodu. A keďže som tento film o Zodiacovi videl až po Fincherovom, čakal som, že už to nebude mať tú šťavu, ale prekvapivo som sa nenudil, vraždy, prehľadnosť udalostí a sledované obdobie bolo oveľa lepšie spracované. Už to chcelo len trošku lepšiu réžiu a hercov. 65%. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Svižný, krátký, výstižný. Bulkleyho zodiak není žádné velké umělecké dílo, ale podařený triller, který vtáhne do děje a nenudí. Zvláštní je rozložení napětí, o které film v žádném případě není ochuzen, je však pouze poněkud netypicky rozmělněné a přechází spíše do tísnivé atmosféry strachu. Navíc první film o masovém vrahovi, který si o něj sám řekl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama