Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

K téhle verzi jsem se dostal (a zřejmě nejen já) spíše náhodou, ale obětoval jsem hoďku a půl a zjistil, že tenhle malý bráška od Finchrového Zodiaca není vůbec špatný. Justin Chambers mi sice do oka vůbec nepadl, ale to spíš moje mínus. Ale celá detektivova rodina jako by v tom filmu svoje místo mít neměla, podle mě to působí spíš jako rušící element. A natahování ke konci filmu je opravdu k nevydržení. Jakoby si rejža nějak neuvědomoval, že to je tak monotóní. Počkám si na novější verzi a pevně věřím, že mistr napětí se s tímto tématem dokázal poprat o mnoho zdatněji než v tomto případě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak Zodiac stále čaká, kým o ňom natočia dobrý film, tak môže podľa mňa čakať ďalej, pretože ani tento a ani Fincherov očakávaný trhák nepriniesli očakávanú úrodu. A keďže som tento film o Zodiacovi videl až po Fincherovom, čakal som, že už to nebude mať tú šťavu, ale prekvapivo som sa nenudil, vraždy, prehľadnosť udalostí a sledované obdobie bolo oveľa lepšie spracované. Už to chcelo len trošku lepšiu réžiu a hercov. 65%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je porovnávaný s jeho novším prevedením z roku 2007 som videl skôr. Vôbec som neľutoval, možno trocha stráca na svojho novšieho kolegu, ale má čosi do seba a príjemne smrdí šesťdesiatymi rokmi. Chýba tu trocha nejaká väčšia a výrazná herecká osobnosť, ale to vnímam asi len s odstupom času. Počas filmu som to nepocítil. Film trocha skrášľuje ešte "mladá" Robin Tunney. Je to veľmi kvalitná detektívka o vrahovi, ktorý skutočne zabíjal a ktorý pravdepodobne nikdy nestratí svoju "slávu". ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY. Budu asi opakovat to, co mnohé jiné komentáře - k tomuto zpracování známé vražedné série jsem se dostal omylem a Fincherův snímek jsem dosud neviděl. Nedá se ovšem říct že bych byl "Zodiakem" z roku 2004 úplně zklamán. Inscenace vražd jako takových a dobová atmosféra se celkem povedly, co mi ale vadilo byla neúměrná pozornost věnovaná detektivově rodině - tato linie vyšuměla do ztracena a ve filmu vůbec nebýt, nic by se nestalo. Také scéna, kdy policie přichází zatknout domělého vraha (jak se vzápětí ukáže nevinného) a zárověň sledujeme prostřihy na skutečného Zodiaka, je dost bezostyšně převzata z "Mlčení jehňátek". Přesto - nebýt toho zbrkle uťatého konce, mohlo být mé hodnocení vyšší. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak další příspěvek do řady těch, kteří viděli tenhle film omylem (tj. chtěl jsem koukat na ten od Finchera) Bohužel jsem si tenhle omyl uvědomil až někdy ve druhé polovině filmu, což mne dost mátlo, protože jsem o tom Fincherově filmu měl alespoň částečné info a tudíž jsem ten avizovaný vývoj čekal tady. Celkově to není špatný film a to hlavně díky fajn atmosféře a stravitelné stopáži. Rodinná část příběhu je naprosto zbytečná a klidně bych ji vyhodil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno