Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný dobový feeling 60. let, několik pamětihodných a brutálních scén, luxusní vozový park a skvělý Justin Chambers v hlavní roli (plus pochopitelně otevřený mrazivý závěr). Za mě osobně sympatický snímek, který sice nedosahuje kvalit a úrovně novějšího Zodiaca od velmi respektovaného Finchera, ale i tak je to zajímavá podívaná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, nejde o film Davida Finchera! Ale televizní snímek na základě úplně stejných událostí, ke kterým došlo v Kalifornii v 60. letech, kdy masový vrah řádil a policie ho nedokázala odhalit. Klasicky natočený snímek je o něco akčnější, určitě kratší a kupodivu i poutavější než ten Fincherův, i když nepracuje tolik s atmosférou a detailní rekonstrukcí vyšetřování. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

To, čo v tomto filme funguje (vlastne iba skvelá dobová atmosféra) je možno tým najmenej dôležitým, čo krimi- thriller potrebuje, aby fungoval. P. S. Zodiac nikdy nebol identifikovaný a polícia sa dopustila pri jeho hľadaní mnohých fatálnych chýb - a to je asi jediný dôvod, prečo sa aj v tomto nepochopiteľne ospalom a nevzrušivom dielku správa ako banda vypatlaných idiotov, na čele s hereckým trapasom v podaní Justina Chambersa. Doteraz som videl 4 filmy inšpirované príbehom skutočného Zodiaca (ešte som nevidel ten piaty, Fincherov), ale ak ten tajomný chlapík náhodou ešte žije a stále (spolu so mnou) čaká na dobrý film o sebe, tak iba pevne verím, že Fincher to neposral... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že filmů o Zodiakovi je stejně jako obětí Zodiaka. Problém je, že když vidítě jako první film Fincherova Zodiaka, který se snaží jít do nejmenšího detailu, přijde Vám ten druhý Zodiak, který byl teda dělaný jako první, až jako druhý. Na druhou stranu klíčové hodnocení všech filmových Zodiaků může udělat jen samotný Zodiak a ten se zatím ani na CSFD ani na IMDb, ani v novinách a ani v šifrách nevyjádřil ! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama