Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Šumacheré, ty patlale! Já mám kýče docela ráda, ale ty jsi i na mě moc. Je to pocit, jako když sníte příliš mnoho sladkých bonbonů - cpete se a cpete, až z toho máte na jazyku povlak a už necítíte žádnou chuť. Utáhněte Schumacherovi trochu vodítko, dejte mu jen omezený počet bonbonů a on z toho vydá skvělej film jako Volný pád. Pusťte ho ze řetězu, on sežere hromadu bonbonů, a protože už z toho necítí jazyk, bude se cpát ještě víc, aby se ujistil, že ten jazyk ještě má. (Ach, to jsem vymyslela pěknou analogii.) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První hodina je geniální a už jsem přemýšlel o plném hodnocení. Bohužel, ta druhá si neuměla udržet tempo, některé písně se mi moc nezdály. Ale jinak naprostá paráda. Ať už obsazení (Butler - perfektní, Rossum - rozkošná a talentovaná) či hudbou (v mnoha místech výborná!) Škoda, že celek není takový, jako první hodina. I přesto ale můžu doporučit, nejen příznivcům opery (ke kterým se já nepočítám). ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

A tak skvěle to začíná! Fajnová režie, luxusní výprava, dynamická kamera a hlavně tahák večera - FANTASTICKÁ Webberova hudba. Jenže hořké procitnutí z prvotního okouzlení příjde asi po třiceti minutách, což je vzhledem k tomu, že od té doby zbývá ještě dalších 110 minut, sakramentský průser. Hudba je samozřejmě pořád užasná a vzbuzuje silné emoce, jenže zbytek zpočátku luxusně vypadajícího pozlátka se taví a odtéká do kanálu. Vizuál se propadne do kýče, cit pro choreografii si bere dovolenou a do kytek míří i celá Schumacherova režie. Je mi líto, ale ten film je až na pár světlých výjimek nudný brak. Raději si poslechněte soundtrack a obrazy si přehrávejte jen ve své fantazii - určitě budou nápaditější a krásnější, než ty filmové. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fantom Opery, ako aj muzikály všeobecne sú úplne mimo mňa a preto ani neviem poriadne povedať, čo je tu zhnilého pán Schummacher. 60 miliónov vrazených do kostýmov a kulis je naozaj vidieť, Emmy Rossum je úžasná, kamera chvíľami (cesta na cintorín) zarámovaniahodná, ale vo výsledku (nesadnuvšia hudba) je tých 143 minút úmorne veľa. Aj keď ja som možno netrpel, ako niektorí mojí kolegovci naokolo. 60% ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Ludia, ja vám nerozumiem.... chcete od čisto romantickej predlohy béčkový horor? v tomto filme je všetko, čo môže ponúknuť muzikál.... cit, emócie, empatia, krásna hudba a spev, čistokrvná romantika bez snahy zatiahnuť do nej morbídnosť, drastickosť alebo nevkus.... výprava nádherná (gýčovitá? tak nepozerajte romantické muzikály!), obsadenie vynikajúce a Emmy, tak to je najčistejšie stelesnenie Christine, jej romantiky, zmyselnosti, oddanosti, krásy, aké Vám hocktoré spracovanie môže ponúknuť.... + film ponúka krásnu kameru a síce nie inovatívne, ale pôsobivé triky (najmä "oživenie opery")..... ok, nie je to 5* film, ale nasr*li ste ma svojou "intelektuálskou namyslenosťou" (poprípade nedostatkom romantického citu)... na just dávam plné hodnotenie! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Roku 1907 bylo v pařížské opeře Garnier nalezeno v zazděné podzemní místnosti tělo muže se zlatým prstenem a znetvořenou lebkou. (Asmodin)
  • K prvnímu zfilmování se schylovalo roku 1990 a v hlavních úlohách se měli objevit protagonisti původního muzikálu Michael Crawford a Sarah Brightman. Krátce před filmováním se však autor muzikálové přelodhy Andrew Lloyd Webber a zpěvačka Brightman rozvedli a projekt putoval do šuplíku. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama