Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

runner85 

všechny recenze uživatele

Vraví sa, že každý génius je vlastne magor. No a to Fantom opery je. Jeho srdce sa premenilo na kameň. Zatrpknutý hľadá svoju princeznú do svojho podzemného kráľovstva. Hudba ktorá nás sprevádza celým filmom je proste dokonalá. ( teda až na tú speváčku ktorú fantom nazval ropuchov, tie jej výšky mi vadili a bolela ma hlava ). Bravo! Fantázia v pohybe ;) ... túto pesničku si budem pamätať dokonca života https://www.youtube.com/watch?v=pgz6PnHkmpY ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem neváhal a dal 5*. Nicméně, nyní po druhém skouknutí a zejména již při srovnání s divadelní verzí 2011 musím zkrátka jednu hvězdičku ubrat, nemohu hodnotit totožně. Film poskytuje jisté možnosti jaké divadlo nikoli, zejména co se týče exteriérů a zákulisí, i hlavní představitelé mají své charisma a půvab (mladičká Christine), ale celkový dojem prostě není tak ohromující jako u verze 2011, rovněž pěvecké výkony jsou u této filmové verze přecijen o jeden level slabší než u té výroční divadelní, tam ty hlasy opravdu lomcují barákem :-) Uděluji poctivé 4*, ovšem verze 2011 má u mne minimálně 5,5* :-) ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

Ludia, ja vám nerozumiem.... chcete od čisto romantickej predlohy béčkový horor? v tomto filme je všetko, čo môže ponúknuť muzikál.... cit, emócie, empatia, krásna hudba a spev, čistokrvná romantika bez snahy zatiahnuť do nej morbídnosť, drastickosť alebo nevkus.... výprava nádherná (gýčovitá? tak nepozerajte romantické muzikály!), obsadenie vynikajúce a Emmy, tak to je najčistejšie stelesnenie Christine, jej romantiky, zmyselnosti, oddanosti, krásy, aké Vám hocktoré spracovanie môže ponúknuť.... + film ponúka krásnu kameru a síce nie inovatívne, ale pôsobivé triky (najmä "oživenie opery")..... ok, nie je to 5* film, ale nasr*li ste ma svojou "intelektuálskou namyslenosťou" (poprípade nedostatkom romantického citu)... na just dávam plné hodnotenie! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, ktorý vás zaujme podľa toho, ako radi máte muzikály a operety. Výprava len trošíčku zaostávajúca za MOULIN ROUGE, Schumacher všetko kontroluje o dovádza k dokonalosti, len tam čosi chýba... A ja nedokážem zistiť čo. Najprv sa mi zdalo, že Butlerova romantická stránka je chladná, ale nakoniec musí byť každému jasné, že jeho postava nemôže byť "normálne" romantická... Potom sa mi zdalo, že vzťah Christiny a Roula je podaný dosť z odstupom, ale nakoniec som bol rád, že film sa sústredil na Fantóma. Weberova hudba je geniálna a aj keby to natočil Uwe Boll, bolo by to aspoň počúvateľné. Veľmi dobrý muzikál s osobitou atmosférou a romantikou, ktorý na moju radosť ukazuje, že Schumacher sa má držať na hony od akčného žánru... inak akčná scéna na cintoríne bola skvelá... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Úvodní intro je perfektní, první náávštěva Fantoma v kopkách za doprovodu hlasu Sarah brightman je majestátná, černobílé předěly do budoucnosti jsou nápaditě řešené a smutné .. ale to je dohromady tak 15 minut, pak zbývá ještě dalších 120 nudné sterilní omáčky! Schumacher zazdil další zajímavý film. P.S Fantom je směšný a pád lustru odfláklý. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • K prvnímu zfilmování se schylovalo roku 1990 a v hlavních úlohách se měli objevit protagonisti původního muzikálu Michael Crawford a Sarah Brightman. Krátce před filmováním se však autor muzikálové přelodhy Andrew Lloyd Webber a zpěvačka Brightman rozvedli a projekt putoval do šuplíku. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama