Reklama

Reklama

Návrat pana Ripleyho

  • USA Ripley Under Ground (více)

Obsahy(1)

Barry Pepper hraje psychopata Toma Ripleye, který padělá umělecká díla přisuzovaná mrtvému malíři, kterého se snaží udržet ještě "naživu". Když jeden milovník umění (Dafoe) objeví jeden z padělků, Ripley přijde na tiskovou konferenci převlečený za mrtvého malíře, aby prokázal, že jeho díla jsou pravá. Nepodaří se mu ho však přesvědčit, tak ho pozve domů a zavraždí. Vše nabere nepříjemně rychlý spád, když policie vedená detektivem Websterem (Wilkinson) přijde hledat zmizelého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Kolikrát, hlavně zpočátku, jsem nevěřícně koukal, co se děje a jak divně postavy reagují na vzniklé situace. Ale je fakt, že mě to bavilo a prvních cca 30 minut je doslova výborná černá komedie. Postupem času, kdy už zůstává vlastně jen Barry Pepper a ostatní postavy ustoupí do pozadí, to však přestává být vtipné, začíná to nudit a i ten závěr mě docela naštval. ()

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Taková slušná odlehčená kriminálka... Ripley tady není vykreslený jako total psycho prohnilec. ale spíš vyčůránek sympaťák, což však ve finále spolu s absencí megahvězd filmu ubírá bohužel hvězdičky... Pár opravdu extrémních souher náhod, ale co... Má to spád a Pepperovi to sekne. Viděla jsem film několikrát a pokaždé mě bavil. Zejména úvodní scéna s paní bytnou:-) ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

film byla typická televizní sračka, ale já si jí užila. ten dabing byl fakt dokonalej - v originálním znění by to nebyla taková prdel. — v pokračování talentovaného pana ripleyho si tom našel více kamarádů než v předchozím snímku z roku 1999. majitele galerie jeffa (který nenávidí mobily a internet), zlatokopku cynthii, dementa bernarda, zmraženýho derwatta,… a dokonce se nám i zamiloval do psycho zbohatlice heloise (tom and heloise walked so joe and love could run). aaa pak se stalo pár vraždiček, ze kterých se chytrý tomík vykecal, ale to už všichni znáte… ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem si film pustil bez předešlé kontroly ČSFD a jeho hodnocení. Trošku nerozumím nízkému hodnocení a jsem si jist, že zrovna tohle je jeden z mála případů, kdy i všemohoucí ČSFD není objektivní v kvalitě snímku a snímek je hodně podceněn. Těžko říct, proč si hodnotící zasedli zrovna na tento snímek Návrat pana Ripleyho. Každopádně film není špatný, zápletka je zábavná a zamotaná a Barry Pepper je klasický klíďas, známý z filmů Zachraňte vojína Ryana, Zelená míle.▐ Moje hodnocení: 70% ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Ne, ne. Tento film zde tak nízko hodnocen oprávněně. Je to zmatené, nezáživné drama. No ikdyž drama. Pepper se snaží co může a celkem mu to i jde, ale tohle nezachrání nic. Je to tak na nedělní večer, když člověk nemá nic jiného nastahováno a na dalších kanálech dávají Farmu nebo tomu podobné pořady. A pokud se vám bude chtít spát, nebojte se, u tohoto celkem bez problému zaberete. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Ian Hart, ktorý vo filme stvárňuje Bernarda Saylesa, prepožičal hlas Tomovi Ripleymu v adaptácii všetkých piatich Ripleyho románov, ktoré boli vysielané v roku 2009 na BBC Radio Four. (m.a.t.o.)
  • Film sa dostal do kín až tri roky po skončení produkcie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama