Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálny dokument z produkcie History Channel priblíži históriu komiksového priemyslu, od jeho počiatkov v roku 1930 až po súčasnosť a ukáže, ako komiksy zrkadlili a ovplyvňovali spoločnosť okolo nich. Predstavia sa tradiční historici, osobnosti zvnútra odvetvia, ako napríklad Stan Lee, ale aj obyčajní ľudia, ktorí vyrastali práve na týchto komiksoch. (figliar)

(více)

Recenze (4)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Obsahově výborný dokument pro neznalce komiksu a odkojence jejich filmových ztvárnění, jako jsem já. V dokumentu je vysvětleno, za jakých podmínek vznikaly ty nejznámější komiksy a jak jejich hrdinové přežívají až dodnes. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument má v podstatě jen dvě chyby. 1) měla by z něj být delší dokumentární série, která by šla o kousek víc do hloubky. 2) Na to, kolik času je věnováno 40. a 60. letům, jsou devadesátky hodně odbyté - chybí zásadní tituly a namísto nich se jen krátce konstatuje, že se v komiksech častěji objevovaly sexuální a násilné motivy. To je trochu odbytá práce. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument mapující historické krůčky obrázkového média plného superhrdinů. Všechny zásadní události v kostce, srozumitelné i pro laiky. Kašlete na to, co si o vás pomyslí váš spolužák, máti, děda nebo manželka. Koukejte popadnout nějaký ten barevný komiks s Batmanem či Spider-Manem a začtěte se. Na chvíli vám bude zase deset. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o historii společností Marvel a DC a jejich superhrdinech v komiksech. Počínaje Supermanem a Batmanem, přes všechny ostatní mě známé i neznámé. V dokumentu je vysvětlován vliv aktuálních reálných událostí na příběhy v kemiksech, stejně tak jako odrážený vliv komiksů na společnost, a to od druhé světové války, přes různé Americké krize, válku ve Vietnamu, až po současnou válku s terorismem. Hezké je vidět snahu tvůrců poukazovat na všeličné lidské špatnosti (politika, rasismus, homofobie, drogy apod.), což pomáhá vytvářet rozumné smýšlení v mladých generacích. Pokud vytnu některé zajímavosti za celý film, tak jsou to např. tmavé vlasy Supermana vs. světlé vlasy kapitána Ameriky, nebo to, že Wonder Woman v klasickém "novodobém" oblečení se nelíbila feministkám, a tak jí byla vrácena původní róba, anebo, že zelení hrdinové Lantern a Arrow byli zakázáni poté, co bojovali proti drogám. Určitě zajímavý dokument pro někoho, kdo držel v rukou pouze komiks kačera Donalda :-)  Dokument zde: https://www.youtube.com/watch?v=Ygx_rUJ3XaI ()

Reklama

Reklama