Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Proč většina lidí nedokáže ocenit film o životě, ve kterém má člověk pocit prázdnoty jakkoliv je úspěšný v práci či osobním životě? Někdy si sami všichni klademe otázky - Proč tady jsme? Existují náhody? Můžeme si za všechno sami? Je svět propojený? Tento psychologicko-filozofický existencionální snímek s prvky satiry a komedie se těmito otázkami zabývá. A odpovídá na ně? To záleží na každém z nás, zda-li je ochotný nad nimi zapřemýšlet stejně jako postavy z filmu. Pokud ano, bude se vám film líbit. Jestli ale čekáte, že film za vás všechnu tu "práci" udělá, nebudete vědět o čem je řeč. Tento snímek totiž od diváka vyžaduje rychlé myšlení a nekonvenční přístup k hlavním hrdinům, ve kterých můžete zpatřit část sebe samého. Pro filozoficky zaměřeného diváka povinnost. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Podle hereckeho obsazeni by se dalo usuzovat, ze na nas ceka minimalne prumerny snimek. Opak je pravdou. Dockame se smesice nesrozumitelnych a radoby chytrych debat, ktere jsou prevazne vedeny dvemi pro-ekologickymi chlapky hledajic vlastni existenci pomoci specializovane agentury zamerene na tento druh problemu. Pro uporzorneni: Film jsem videl pred tydnem a dnes si matne vzpominam, co se vlastne udalo. Coz jasne dava najevo, jaky ma smysl tento patos videt. 15% ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

David O Russel je tak trošku podivín a tak trošku agresivní vypravěč. Vůbec nebere v potaz divákovu zvyklost a usazenost. Naopak ho neustále vytahuje z jeho "komfortní zóny" a zasypává dalšími tématy, divokými dialogy a emočními výlevy. Nakonec to však všechno dává až překvapivě jednoduchý smysl. Herecká sestava je zde výborná a David ji vede jako zkušený loutkář... 80% ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Existenciální crazy komedie. Russell dokazuje, že je solidní satirik, který dokáže zajímavě reflektovat americkou současnost. Tentokrát se ale po vzoru Charlieho Kaufmana především noří do hlavy svého hrdiny, s tím rozdílem, že jeho vizuální koláže psychických pochodů jsou víc "free" - nemají takové ambice, jsou především legrační. Celkově žádná bomba, ale lepší než FLIRTING WITH DISASTER, který ve své době uvíznul na povrchu liberální frašky. Tentokrát šel Russell o něco víc do hloubky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že všetky tie praktiky o hľadaní samého seba sú to zúročené na sto desať percent. Táto duchovná sonda do hľadania prítomnosti a prepojenosti sa nesie v duchu učení Osha a Eckharta Tolleho a Dana Millmana a zároveň to pôsobí ako príbeh Dirka Gentlyho od Douglasa Adamsa. Asi najbláznivejší Russelov film, ktorý mám zároveň od neho asi najradšej. Žiadne snahy o prekvapivé zvraty, žiadne zbytočné kecačky o tom ako by mali veci fungovať. I heart Huckabees nie je film o zmene, ale o akceptovaní vecí. A každou jednou scénou to dakazuje viac ako nadpriemerne. Jedná sa jednu z najvýraznejších úloh Mark Wahlberga - ktorý si to naozaj užíva a Noami Watts nebola snáď v žiadnom filme tak roztomilá ako tu. Iste, nejedná sa o dokonalý film, pretože je určený len určitej skupine divákov, ktorý budú z neho nadšený. Spôsob akým je komponovaný aj aký humor používa ho totiž do značnej miery obmedzuje, ale zase mu ponecháva určitý kultový status pre tých, ktorým sa dostal pod kožu. Pre mňa výborná záležitosť, potvrdzujúca režisérovu všestrannosť a autorskú originálnosť. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama