Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem asi jednou pozbyl veškerých smyslů, pustil jsem si tohle velekurvadílo. Co jsem asi tak čekal? Už jednička byla něco otřesného, takže pokračování muselo nepochybně klesnout ještě o level níž. No, nakonec jsem to přežil bez trvalých následků (snad) a při sledování jsem si říkal, že na smrtelné posteli budu litovat každé vteřiny strávené touhle píčovinou. 5% ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Typickej chick flick, na kterým mě štvou dvě věci. To, že to s knihami nemá nic společného (a já miluju knižní sérii, #TeamMiaaMichael!) a to, že si podle mě vybrala nesprávnýho chlapa, jelikož Chris Pine mi tu leze na nervy a mám ráda Calluma :D Je to prostě taková slaďárna, sem tam cringe, sem tam nuda, ale pohádka to je a jako oddychový film dobrý. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Fajn, s předlohou to nemá nic společnýho, nudila jsem se (jako u prvního dílu) a ten týpek, do kterýho se Mia zamilovala měl divný obočí. Dobře, viděla jsem, ale podruhý už doufám, že nebudu muset...------------- Zrovna jsem se dočetla, že Anne Hathaway odmítla kvůli tomuhle paskvilu roli ve Fantomovi opery. Blázínek... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Že jsou oba Deníky naivní a hloupé by asi moc nevadilo, kdyby obsahovaly alespoň špetku lepšího děje. V první díle se nedočkáme prakticky ničeho, druhý díl nám konečně nastavuje alespoň zdánlivého soupeře, který se ale nezmůže než na kecy v bulváru a ohrožení princezny při její jízdě na konci. Přitom všichni od počátku tuší, koho že si Mia vezme. A máme tu velmi podobné trapasy, které jsme už jednou viděli. Anne Hathaway se místy alespoň pokouší hrát pouze mimikou či gesty, ale při absenci zábavnějších zápletek a scén nemá moc šancí. Tvůrcům se ani na podruhé nepodařilo najít větší komediální rovinu, kterou ale slibují. Jako pohádka pro puberťačky však film funguje. Kdyby to šlo, přidal bych půl hvězdy, protože dvojka je přeci jen kapánek lepší, ovšem jen o malinko. ()

čertíček 

všechny recenze uživatele

Přesto, že moje filmchutě jsou na jiný žánr, oba díly - Deník princezny - mi šmakovaly. Je to taková pohodovka, když s kámoškama sníte u romantické blbosti a jíte zmrzku :).....Jen podotýkám, můj ročník je docela pokročilý :)))), takže nejsem puberťák. Člověk za tím nemůže očekávat kdoví jakou bombu, i když obsazení je prima. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Film se mohl natáčet v Praze, ale nakonec filmaři zůstali v Los Angeles. (Teres)
  • Na začátku filmu, když je princezna Mia (Anne Hathaway) vítána na plese, zamává hostům a odlétne jí náramek, který následně chytí jeden z komorníků. Ten jí ho vrátí a poznamená, že „se to stává často“. Podobná scéna je i v prvním dílu a také ve filmu Pretty Woman (1990), kdy Julii Roberts vyklouzne šnek z kleštiček. Ve všech třech filmech (režírovaných Garrym Marshallem) hraje postavu Allan Kent. (Dinsberg)
  • Na začátku filmu Mia (Anne Hathaway) vysvětluje, co se stalo od prvního dílu a říká, že Michael odešel na turné své skupiny. Robert Schwartzman, který ztvárnil Michaela, odmítl hrát v tomto pokračování, protože se současně s natáčením konalo i turné jeho skupiny Rooney. (imro)

Reklama

Reklama