Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak Renée zase ztloustla do tvarů "Bridget". Tentokrát to z ní ovšem neudělalo sympatickou, inteligentní ženskou řešící svérázným stylem své problémy. Tentokrát jsem se pouze marně pokoušel zjistit, co na tý nesympatický čůze ten Mark a ostatní vlastně vidí.... Postavy pokračují v příběhu "jedičky" vlastně po pár týdnech a přesto mají dost odlišné povahové rysy..... Nicméně jsem se párkrát od srdce zasmál a v podstatě za to jsou ty hvězdičky :) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tady je přece úplně jedno jestli je to reálné, anebo ne. Tady jde o to, že tvůrci pro co největší "cha-cha" scény klidně obětovali i samotnou Bridgitku. Ta postrádá jakýkoliv austenovský vtip a šarm. Podobně naložili i s panem Darcym, z kterého udělali karikaturu na "romantické prince". Kde je ta vnitřní nejistota, kde jsou ty životní otázky a existenciální komično? Proboha, viděla ta Kidronová tu jedničku aspoň z rychlíku? Výsměch! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa zamyslíte nad dejom pokračovania úspešnej jedničky, uvedomíte si, že je vlastne skoro jej remakom a v podstate je úplne zbytočný. Ale nevadí, veď ak skončí rozprávka happy endom typu "a žili šťastne až do smrti", je jasné, že zabrdávanie do tohto obdobia nemôže robiť dobrotu (česť výnimkám, ako Shrek 2). Problém je ale inde. Tam, kde v situáciách, do ktorých sa Bridget dostáva, dochádza v iných filmoch k dramatickým situáciám, v tomto filme naopak prichádza na rad crazy komédia, urážajúca vkus diváka a poukazujúca na to, že Bridget je jednoduchá pipka, o ktorú by chlapi, ktorú tu o ňu bojujú, v živote nezavadili. Dobrá miera komediálneho vkusu bola prekročená celkovo trikrát a preto nemôžem o takto nevyrovnanom filme povedať ani to, že sa mi celkom páčil. Reálne situácie zo života striedajú situácie ako z crazy komédií, tam, kde by Bridget dostala padáka, postupuje na kariérnom rebríčku, atď. Trojka už nevznikla a je to iba dobre. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak tahle hloupoučká husička Bridget si mě vůbec nezískala a přesto, že jsem byl připraven na slabší pokračování, tak zklamání bylo obrovské. Podtitul přesně vystihuje stav scénáristů při psaní scénáře k tomuto filmu a dost možná i autorky knižní předlohy, ale to posoudit nemohu, pač knihu jsem nečet. Ze slibného hereckého obsazení zaujal pouze Jim Broadbent v miniroličce otce. Jinak v úvodu hezký odkaz na bondovku ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (19)

  • Během produkčních prací se piráti snažili získat kopii dokončovaného filmu. Nabízeli za ni celých 10 milionů amerických dolarů. (duklak2)
  • Podobně jako pro první film i pro pokračování přibrala Renée Zellweger (Bridget) 28 liber a velikost jejího oblečení stoupla z čísla 6 na 14. (imro)
  • Při hádce Marka Darcyho (Colin Firth) s Bridget (Renée Zellweger) vzpomene Mark hanlivě písničku "Yellow Submarine". Jde o skladbu skupiny Beatles, kterou napsali v roce 1966 pod vlivem drog. (kosticka7)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama