Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Oskar 

všechny recenze uživatele

V posledních letech mám ze všech sequelů stejný pocit - chutnají solidně, ale nenasytí mě. Autorským imperativem číslo jedna se stalo o nic nového se nepokoušet, s postavami radši moc nehýbat, jen svědomitě obkreslovat danou šablonu a snažit se nikde nepřetáhnout. Jediný rozdíl je, že se víc přitlačí na tužku. Takže jestliže byla Bridget Jonesová v prvním filmu mírné trdlo, s jakým můžete sympatizovat, ve druhém filmu zmutovala v nesvéprávného šaška v těsné sukni. Scházejí jen rolničky. Mark Darcy z prvního filmu byl typický Angličan - nesmělý, odměřený, přiměřeně konzervativní a nervózní z vlastních rozpaků. Ve dvojce je to fašistické pravičácké prase, jakému by slušný člověk ani nepodal ruku. V životaschopnost vztahu těch dvou nemůže věřit ani ten nejromantičtěší jedinec, zvlášť když Zellwegerová po opětném ztloustnutí zestárla a vypadá jako Firthova matka. Většina recenzentů přisoudila chyby už knize, ale to je jen důkaz, že ji nečetli. Druhá kniha je sice o něco slabší než první, ale spíš v rozdílné zábavnosti situací, charaktery zůstávají úplně stejné a o patřičné napětí se stará hlavně nová postava Rebeccy. Ta je ve filmu ÚPLNĚ jiná a řekl bych, že skoro zbytečná. Ani hudební podkres, který v prvním filmu vtipně suploval Bridgetiny pocity a autorské vyprávění, tentokrát není tak funkční. Abych to shrnul - pobavíte se, ale od hlavní dvojice budete mít větší odstup a nepřekvapilo by mě, kdybyste nejsympatičtější postavou shledali Daniela Cleavera. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chudák Renée, nejdřív kamion koblih, pak do šatů hollywoodských superstar a teď zase koblihy.. Návrat mírně korpulentní "staré (skoro) panny" se nese v o něco více crazy rovině a body sbírá především v návaznosti na humorné situace z předchozího dílu (rvačka mezi muži). Někteří zde jsou s rozumem v koncích, jak to ta zakulacená zmatkařka dělá, že se u ní v posteli střídají jak noc a den krasavci Firth a Grant, ale na to mám dvě navzájem související odpovědi: za 1.) ti dva to mají ve scénáři a za 2.) (nejen) ženy trpící podobnými problémy se na to strašně rády dívají a jelikož šance, že se něco stejného přihodí zrovna jim je tak 100:1, mohou se královsky bavit eskapádami Bridget a přitom nadále toužit a snít své sny, aniž by jim nějak vážněji hrozilo jejich naplnění, což jak z vlastních zkušeností dobře víme, stejně mnohdy znamená lidskou polosmrt, protože dokud člověk sní, tak žije.. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Postava Bridget Jonesové patří k mým nejméně oblbíbeným filmovým postavám vůbec. Ne-li, vůbec nejneoblíbenějším. Nijak se tímto faktem netajím a proto následující řádky možná budou až příliš kritické, tak je neberte zase až tak příliš vážně. První díl o obtloustlé třicátnici, která zoufale hledá chlapa se dočkal úspěchu a vidina zisku byla nejen pro filmové producenty, ale i samotnou autorku knižní předlohy Helen Fieldingovou, silným lákadlem k tomu, aby vzniknul druhý díl o ženské, která jak ona sama říká: posere úplně všechno co jde. Změnila se režisérka a s ní i přistup k filmu. Beeban Kidron totiž spoléhá na ty úplně nejubožejší ingredience filmového vtipu. Pravda, scénář, na kterém se podílel třeba i Richard Curtis, jí taky moc prostoru k tomu, aby zábava byla nějaká inteligentnější, nedal. Gagy se snaží být vtipné, ale bohužel se jim to moc nedaří. Přesto se od prvního dílu něco na mém přístupu k filmu změnilo. Zatímoc jedničku jsem absolvoval s kamennou tváří, tak u dvojky jsem se válel smíchy. Je jenom škoda, že to nebyl klasický upřímný smích, ale ten obranný, když nechcete, aby jste začali nahlas brečet vzteky. O poznání vyšší rozpočet dává příležitost dostat se i za hranice Britských ostrovů. Návštěva Alp se k vtipům na zasněženém svahu přímo nabízí. Momentálně se ve mě sváří mé klidné já, které mě nutí, abych zůstal v klidu a zkousnul to, a to druhé mi říká, ať se v klidu vynadávám. No, je to škoda slov... To už i gagy se Snowboarďáků byly lepší... Ticho! Thajsko. Už jenom název země zavání romantikou. Zvlášť pokud tuto návštěvu absolvujete s Hughem Grantem. Nevím, nevím, ale nikde jsem nepostřehl, že by se konzumace "kouzelných houbiček" přenesla z teenagerských filmů do filmu pro "dospělé". A podle tohoto filmu bych i řekl, že thajské vězení zase až tak špatné není. Co na něm ti drogoví dealeří, kteří se do něj dostali, vidí, vždyť tam může být i legrace a dají se tam zpívat písničky od Madonny. Co najít na dvojce Bridget Jonesové pozitivního? Špatný scénář, špatná režie... špatná legrace... Herci? Renée Zellweger mám rád jako herečku i jako ženskou, ale v této roli se mi vyloženě protiví. Sexistické macho Hugha Granta opět boduje na plné čáře. Ale Colin Firth, to je třída. Firth je pro mě pravý britský gentleman. Jednoduché a přitom mistrně přesvědčivé herectví z něj dělá jednoho z nejlepších ostrovních herců současnosti. Ale ani sebelepší herci prostě nemají na to, aby utáhli tak špatný film, ze kterého je cítit, že je dělaný bez lásky, jeho logika je dána kalkulačkou producentů, kterým je upřímně jedno, co bude výsledný film zač. Oči k výslednému produktu by možná vzhlédli až, kdyby se na ně vybalilo nějaké porno. Nebudu to rozvádět. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky takový nemastný, neslaný film, což má původ už ve slabé knižní předloze Helen Fieldingové. Darcy je ze začátku až nemožně dokonalý, Hugh Grant jako Daniel pořád funguje, nakonec i ta Bridget se až tolik neliší od prvního dílu. Jenže celý příběh (už tak dost hloupý - vlastně jen vaří z oleje a nic podstatného se nedozvíme) je podpořen ještě hloupější a doslovnější reži. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úprimne sympatický rozjazd so skvelou Renée Zellweger a charizmatickým Colinom Firthom postupne preladí na scenáristicky zakopávajúcu situačnú grotesku s otravnou Renée Zellweger a odstrčeným Colinom Firthom. Celá druhá polovica filmu je iba nasilu a bez nápadu vyprodukované "niečo na predaj", čo nevie kam chce smerovať a v čo chce vyústiť. Keby bol takýto prvý diel, prešumel by bez povšimnutia ako priemerná romanca so Sandrou Bullock. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (19)

  • V 20. minutě zazní píseň „Can't Get You Out Of My Head“ od Kylie Minogue. (SONY_)
  • Při rvačce ve fontáně má Daniel (Hugh Grant) na košili nejdříve rozepnuté tři horní knoflíky, ale o záběr později už jen dva. (Mr.Hudson)
  • Při hádce Marka Darcyho (Colin Firth) s Bridget (Renée Zellweger) vzpomene Mark hanlivě písničku "Yellow Submarine". Jde o skladbu skupiny Beatles, kterou napsali v roce 1966 pod vlivem drog. (kosticka7)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama