Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Stále se nemohu rozhodnout, zda je nejslabší dvojka či trojka, ale pravděpodobně právě dvojka. Začíná to být pořád dokola, Daniel-Mark-Daniel-Mark-Daniel-Mark a nejhorší je, že je mi to jako divákovi úplně jedno. Bridget navíc nepatří mezi nejchytřejší osoby, což jí v mých očích taky 2x nepřidává... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově jen natahovaným koncem první Bridget. Některé scény (konkrétně tchajské vězení) jsou už příliš úleťácké a kvůli nim se divák nemůže do příběhu vžít, protože se před jeho očima objevují téměř cirkusová vystoupení, která jsou sice místy víceméně srandovní, ale z přirozeným lidským chováním nemají vůbec nic společného. Co se týče humoru, ten nakonec Bridget zachránil. Na lyžovačku, večerní šaty a houbičky jen tak nezapomenu, ale přeci se na film nebudu dokola dívat kvůli třem scénkám, že? ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověka prostě jen nebaví a pak jsou filmy, kde člověka sere každičká sekunda a tohle utrpení mu připadá dlouhé, jako celý věk vesmíru. Na druhý díl této ukrutné píčoviny s nejhnusnější a nejotravnější píčou v hlavní roli, která kdy brázdila filmová plátna bych se nikdy dobrovolně nepodíval. Bohužel jsem se z mladistvé nerozvážnosti zúčastnil filmové výzvy, kde mi zlomyslná, do té doby jsem si myslel, že kamaráda, vymyslela jeden z úkolů nazvaný právě "film, na který bych se nikdy dobrovolně nepodíval". Vedle pokračování píčoviny pro mentálně narušené puberťáky Divergence, bylo právě putování této tlusté svině jedinou volbou. Romantické komedie bytostně nenávidím a počet těch povedených, bych spočítal s rezervou na prstech svých krásných rukou. Tento pokus o komedii byl krajně nezdařený především co se týče naprosto dementního a nudného děje a ke všemu byla do hlavní role obsazena totální píča, který byla naprostým ztělesněním oblíbeného křížovkářského oříšku - zbytečný obal kolem vaginy na 4 (žena). Znáte ten pocit, kdy potkáte člověka, na kterém vás sere úplně všechno? Sere vás, jak vypadá, jak se chová, jak se tváří, jeho otravná gesta, zvyky, odporná vlezlost, absence humoru i jeho samotná existence. Já tento pocit neznal, dokud jedna jakási emancipovaná píča (Helen Fielding) nepřivedla k životu nejotravnější píču, jakou si svět dovede představit. Další píče tuhle píču potom přenesly na filmová plátna, kde nebylo možné najít osobu s více vysírajícím ksichtem, než má chuděra a nešťastnice Renée Zellweger, aby mohly tlusté, hnusné a blbé krávy (raději zdůrazňuji, že do této skupiny nepatří krásné štíhlé blondýnky a ostatní mé oblíbenkyně) u televizí hledat útěchu v tom, že po světě stále chodí někdo, kdo je ještě žalostnější případ než ony a přesto je magnetem na více než obstojné muže. Tohle prostě není dobré ani jako vtip. Postavy jsou napsané tak, že jejich chování a vystupování naprosto nedává smysl a je v totální rozporu se vším, čeho jsem si tam venku, kde to nazýváme realitou, za svůj život všiml. Tohle je prostě výplod nemocné a nikým nechtěné píče a najdou se v tom snad jen podobně nešťastné případ. A teď si představte, že máte s takovou píčou strávit v jedné uzavřené místnosti 108 minut a musíte se na sebe stále dívat. Připadal jsem si, jako by ze mě byla po celou stopáž za plného vědomí stahována kůže, někdo se mi rákosem drbal pod nehty a análně mě obtěžovala tlupa negrů. Asi po 25 minutách jsem to už nevydržel a rozhodl si utrpení zkrátit. S veškerým sebezapřením a využitím všech zbytků sil jsem film dosledoval dvojnásobnou rychlostí, což utrpení nerozmělnilo, jen hu udělalo kratším a díky tomu ostatně stále chodím mezi živými. Totální dno kinematografie, které se svojí debilitou blíží snad i té pseudo vztahové poradně toho nechutného plešatého buzeranta na Barrandově. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Druhá Bridget Jones je neuvěřitelné zklamání, zakořeněné už v samotných postavách, které mají sice stejná jména a tváře, ale jinak se změnily úplně ve všem. Především z Bridget, poněkud praštěné, ale sympatické dívčiny z prvního dílu, se najednou stala neuvěřitelně blbá a vymaštěná ****, která provádí monstrózní kraviny od první do poslední minuty a zřejmě mezi prvním a druhým dílem poztrácela někde všechnu svou inteligenci a selský rozum, kterými minule tak kouzelně konkurovala Markově vzdělanosti. Ten film klopýtá kupředu přes jednu krkolomnou a nevydařenou situaci ke druhé, chybí nějaká výraznější spojovací linie a veškerá elegance je fuč. Těžko říci, co je horší... zda odfláklé postavy, za vlasy přitažené situace, Bridgetina imbecilita, nesourodý příběh, dementní konec nebo naprostá ztráta jakékoliv atmosféry. Ve filmu není jediný moment, který by se vyrovnal vtipem, romantikou i nadhledem těm nejhorším z prvního dílu (a ty nejlepší z druhého jsou většinou okopírované od tam). Těžko říci, zda se prostě Curtis nedokázal odpoutat od podle všeho dost mizerné literární předlohy, nebo to nová režisérka nezvládla... Ale když v závěru místo romantického překvapení přijde jen další trapná scéna, není se o čem bavit. Druhá Bridget Jones je naprosto zbytečné pokračování vynikajícího filmu, jehož existenci odmítám brát na vědomí. Pro mě příběh Bridget skončil onoho zimního podvečera, kdy ji polonahou ve sněhové chumelenici Mark Darcy na londýnské ulici přikryl kabátem... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Bridget mě stále baví. Jistě, po prvním díle to trochu ztrácí dech, ale to se bohužel stává. I tak mě Bridget skákající padákem, zatčená v Thajsku, žárlící na Markovu kolegyni nebo kupující si těhotenský test dohnala k záchvatům smíchu na celý barák. Příjemně jsem se bavila, navíc Renée s Colinem to prostě dohromady sluší a vůbec bych se nebránila třetímu dílu :-) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • V knižní předloze letí Bridget Jones (Renée Zellweger) do Říma udělat rozhovor se svým idolem Colinem Firthem. Ten ovšem ve filmu hraje Marka Darcyho, tudíž bylo nemožné tuto scénu v rozumné podobě dostat do filmu, protože Colin nemohl hrát sebe a Marka současně. Rozhovor mezi Bridget a Colinem Firthem přesto natočen byl a je ke zhlédnutí na YouTube. (Maki.H)
  • Úvodní titulky, při nichž Bridget (Renée Zellweger) přistává na padáku a hraje k tomu píseň „Nobody Does It Better“, jsou jasným odkazem na film Agent, který mne miloval (1977), kde James Bond (Roger Moore) stejně přistává na padáku a ústředním hudebním motivem filmu je právě tato píseň. (funhouse)
  • Film se natáčel v Londýně, Rakousku a Thajsku, kde se Bridget (Renée Zellweger) dokonce dostane do vězení. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama