Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa zamyslíte nad dejom pokračovania úspešnej jedničky, uvedomíte si, že je vlastne skoro jej remakom a v podstate je úplne zbytočný. Ale nevadí, veď ak skončí rozprávka happy endom typu "a žili šťastne až do smrti", je jasné, že zabrdávanie do tohto obdobia nemôže robiť dobrotu (česť výnimkám, ako Shrek 2). Problém je ale inde. Tam, kde v situáciách, do ktorých sa Bridget dostáva, dochádza v iných filmoch k dramatickým situáciám, v tomto filme naopak prichádza na rad crazy komédia, urážajúca vkus diváka a poukazujúca na to, že Bridget je jednoduchá pipka, o ktorú by chlapi, ktorú tu o ňu bojujú, v živote nezavadili. Dobrá miera komediálneho vkusu bola prekročená celkovo trikrát a preto nemôžem o takto nevyrovnanom filme povedať ani to, že sa mi celkom páčil. Reálne situácie zo života striedajú situácie ako z crazy komédií, tam, kde by Bridget dostala padáka, postupuje na kariérnom rebríčku, atď. Trojka už nevznikla a je to iba dobre. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově jen natahovaným koncem první Bridget. Některé scény (konkrétně tchajské vězení) jsou už příliš úleťácké a kvůli nim se divák nemůže do příběhu vžít, protože se před jeho očima objevují téměř cirkusová vystoupení, která jsou sice místy víceméně srandovní, ale z přirozeným lidským chováním nemají vůbec nic společného. Co se týče humoru, ten nakonec Bridget zachránil. Na lyžovačku, večerní šaty a houbičky jen tak nezapomenu, ale přeci se na film nebudu dokola dívat kvůli třem scénkám, že? ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Tak tahle hloupoučká husička Bridget si mě vůbec nezískala a přesto, že jsem byl připraven na slabší pokračování, tak zklamání bylo obrovské. Podtitul přesně vystihuje stav scénáristů při psaní scénáře k tomuto filmu a dost možná i autorky knižní předlohy, ale to posoudit nemohu, pač knihu jsem nečet. Ze slibného hereckého obsazení zaujal pouze Jim Broadbent v miniroličce otce. Jinak v úvodu hezký odkaz na bondovku ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování filmu možná ztratilo trošku té inteligence, zato přibylo vtipu. Tady bych chtěl podotknout, že nic není uzavřené a zobrazit to, jak Bridget po tom, co našla chlapa, si ho musí udržet a vydržet s ním, je dobrý nápad. Film trpí všemi syndromy dvojek, ale jak už jsem psal, vynahrazuje to tím humorem a hereckými výkony, pár zajímavými odhaleními (lesba)... Četl jsem i knihu a vytkl bych snímku, že thajské vězení je vylíčeno méně syrově. A bla, bla...prostě jsem se bavil, ach jo, zííív, proč se pořád kolem věcí, které to nepotřebují, dělá tolik humbuku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim no, zdanlive tu neni nakej podstatnej rozdil oproti prvnimu dilu, ale uz to zkratka neni ono. Renee je sice furt stejne "ve forme" a Firth je pekne prkennej a obcas to osvezi Hugh Grant s nakou slusnou hlaskou, vetsinou o mrdani, ale precejen tu uz vicemene neni soupereni a resi se jen vztah Bridget a Marka a nutno priznat, ze se to celkove dost tahne. Obcas tu je sice nejakej slusnej vtip a Bridget neni tak vymastena, jak jsem podle komentaru cekal, ale proste to nema ten svih, tudiz jsem se bavil o dost mene nez u prvniho dilu, proto jen 3*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Při rvačce ve fontáně má Daniel (Hugh Grant) na košili nejdříve rozepnuté tři horní knoflíky, ale o záběr později už jen dva. (Mr.Hudson)
  • Film se natáčel v Londýně, Rakousku a Thajsku, kde se Bridget (Renée Zellweger) dokonce dostane do vězení. (imro)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) v Thajsku v moři pod vlivem drog, přichází Daniel (Hugh Grant) s kalhotami mokrými do půli lýtek. Hned v dalším záběru je má však mokré jen kolem kotníků... načež jsou opět mokré až po lýtka. (Mr.Hudson)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama