Reklama

Reklama

Recenze (4)

RedRain 

všechny recenze uživatele

Nesmírně působivý dokument Wima Wenderse, který se dotýká podstaty Delta Blues a životů pravých bluesmenů - Blind Willieho Johnsona, Skipa Jamese a J.B. Lenoira. - Dark Was The Night, Cold Was The Ground. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V první polovině mě ta Wendersova pomalá poetická atmosféra ve spojení se skvělou hudbou, velmi zajímavým a chytrým filmařským nápadem a vyprávěním o slavných bluesmanech naprosto pohltila a já si ten dokument neskutečně užíval. V druhé polovině to ale začínalo ztrácet dech a chvílemi jsem se u toho i nudil, ale jinak tomu nemám co vyčítat. Skutečně to je dobře udělaný dokument, své téma rozebere dobře a to propojení hudby s vesmírem se mě osobně líbilo taky. Navíc většinu těch skladeb si někdy určitě pustím znova - a to nejsem žádný velký fanda blues, vlastně jsem se o něj nikdy nijak zvlášť nezajímal. Na plný počet to ale bohužel nevidím. Silné 4* ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené, nenudící, poučné a pro fanoušky blues jistě i tak trochu nostalgické. Pro mě zajímavý argument proč tenhle hudební styl nezavrhovat a naopak si ho zkusit občas i vychutnat, byť jen pasivně, třeba v kavárně u kafe. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama